Hlavní obsah

Nevídaná lidská krutost. Kocoura zabalil do krabice a nastražil doprostřed silnice

Bělá pod Bezdězem

Topení v pytli či vyhazování do popelnice mezi odpadky. Poté, co je domácí mazlíčci omrzí, zbavují se bezcitní lidé čtyřnohých kamarádů různými způsoby. Nevídanou krutost ale v tomto týdnu popsal útulek na Mladoboleslavsku pro opuštěné psy a kočky. Neznámý člověk zabalil teprve ročního kocoura do krabice, kterou následně umístil doprostřed vozovky – napospas projíždějícím autům. Tento příběh má ale naštěstí dobrý konec…

Foto: repro útulek na Mladoboleslavsku pro opuštěné psy a kočky

Nalezený kocour Vilda

Článek

Vše se stalo uprostřed týdne, kdy si krabice pohozené uprostřed silnice v Bělé pod Bezdězem všiml okolo 15. hodiny jeden z projíždějících řidičů. Nedalo mu to a zastavil, aby se podíval, co tam krabice dělá.

„Krabice byla pevně zalepená, bez děr a k jeho překvapení uvnitř objevil kocoura. Ten, kdo tam krabici umístil, nejspíš počítal s tím, že tam jezdí náklaďáky a ti by se nějakou krabicí nezabývali a převálcovali by ji,“ popsali nastraženou past na řidiče pracovníci útulku na facebooku.

Kocour se našel po sedmi letech, žil s dalšími tuláky

Koktejl

Jméno dostal podle krabice

Osud kocoura naštěstí nebyl řidiči lhostejný, a tak se dostal právě do mladoboleslavského útulku. „Kocourek dostal jméno podle krabice, v níž byl odsouzen k smrti, tedy Vilda,“ prozradili pečovatelé z útulku.

„Vilda je neskutečně vystresovaný, takže jakákoliv manipulace je pro něj zase jen stres a zuřivě se brání. Dle letmého zkoumání je velmi mladý – kolem roku, je nekastrovaný a očividně velice naštvaný na lidi. No bodejť, kdo by nebyl, kdyby zažil to, co on,“ posteskli si pracovníci útulku.

Jinak je ale podle nich kocour v dobré kondici. „Tedy usuzujeme dle toho, co v karanténním kotci předvádí. Nicméně po chvíli klidné mluvy na něho se trošku zklidní, takže snad to nebude po čase až takový divous,“ popsali povahu nalezence pečovatelé.

Ti zároveň apelovali na lidi, aby dál upozornili obyvatele Bělé nad Bezdězem, že se v jejich městě nachází takový agresor. Pokud by někdo kocoura poznal a ví, komu patřil, má se neprodleně obrátit na útulek.

Kapacity útulku na Mladoboleslavsku pro opuštěné psy a kočky jsou bohužel plné „až po střechu“. „Nevejde se k nám už ani chlup,“ postěžovali si pracovníci útulku na současnou situaci.

Silnice mezi Bělou pod Bezdězem a Mladou Boleslaví

Případů týrání v Česku přibylo

Za celý loňský rok řešila policie v Česku 180 případů týrání zvířat a zanedbání péče o zvíře. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 47.

Ze strany veřejnosti se pravidelně ozývá požadavek na zpřísnění legislativy – i kvůli podobným případům jako u kocoura Vildy. V Česku hrozí za týrání zvířat v případě jejich úmrtí až šest let vězení.

Kola musela z tahače dolů, uvázlo mezi nimi malé kotě

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám