Hlavní obsah

Vyšší cena není překážkou. Po nejtenčí skládačce s ohebným displejem se jen zaprášilo

Praha

Společnost Honor ukázala tento měsíc na veletrhu IFA 2024 nejtenčí skládací smartphone s ohebným displejem na světě. Cena modelu Magic V3 není zrovna lidová, přesto byl zájem o novinku takový, že je zcela vyprodaná.

Představení AI funkcí u smartphonu Honor Magic V3Video: archiv výrobce

Článek

Cena Honoru Magic V3 byla v Česku nastavena na 48 990 Kč, což není rozhodně málo. Nicméně mezi telefony s touto konstrukcí nejde o nic výjimečného.

Čínský výrobce nicméně nenechal nic náhodě a úvodní nabídku podpořil akční nabídkou, kdy novinku mohou případní zájemci až do 29. září pořídit se startovací slevou 7500 Kč. První zákazníci tedy za telefon zaplatili pouze 41 490 Kč. A to je patrně také důvod, proč byl zájem tak velký.

IFA 2024: Honor nevydržel čekat. Novou skládačku s AI ukázal s předstihem

Mobil

Lidé v rámci akce navíc získali také zdarma dotykový stylus Magic Pen v hodnotě 2490 Kč a 66W originální nabíječku za 589 Kč, která normálně není součástí nabídky.

Honor oficiálně prodejní výsledky v Česku nekomentoval. Kolik kusů se tedy v tuzemsku skutečně od začátku září prodalo, není bohužel jasné. Alza, která je nyní jediným prodejcem telefonu v Česku, nicméně hlásí vyprodáno. A dokonce ani nezmiňuje, kdy by se měla situace změnit.

Méně než centimetr

Smartphony s ohebným displejem se nabízejí již několik let. I když se je výrobci snaží rok od roku dělat tenčí, aby se zlepšila jejich ergonomie, zatím nikomu se nepodařilo to, co Honoru.

Model Magic V3 je totiž ve složeném stavu jen nepatrně tlustší než běžné smartphony. Pokud vnitřní displej ohnete jako kus papíru, bude mít telefon v pase 9,2 mm. V rozloženém stavu je to vcelku logicky poloviční hodnota.

Například iPhone 15 Pro má v pase sedm milimetrů, i když má honor daleko sofistikovanější konstrukci kvůli integraci pantu a ohebné obrazovky, je o pouhé dva milimetry tlustší.

Mimochodem, vnější obrazovka má úhlopříčku 6,43 palce. Když telefon rozložíte do režimu tabletu, obrazovka se zvětší na 7,92 palce. I když to tak na první pohled nemusí vypadat, v praxi je rozdíl mezi větší a menší obrazovkou markantní.

Vnější slouží pro běžné použití, vnitřní se pak hodí pro náročnější úkony, jako je hraní her či kancelářská práce.

Láká na umělou inteligenci

Magic V3 je také prvním telefonem Honoru, který přináší nové funkce umělé inteligence (AI) v rámci navázaného partnerství s Googlem. Jak fungují v praxi, si můžete prohlédnout v úvodu tohoto článku.

Konkrétně jde o AI Eraser, který díky umělé inteligenci vymaže z pořízené fotografie libovolné osoby či objekty. Dále pak Face to Face Translation, jenž promění chytrý telefon v osobního překladatele.

Třetí novinkou má být Notes Live Translation, díky čemuž bude poznámkový blok schopen automaticky překládat zaznamenanou konverzaci do textu a překládat ji do zvoleného jazyka.

Skládačka na dopingu. Smartphone od Huawei můžete ohýbat nadvakrát

Mobil

Související články

Výběr článků

Načítám