Hlavní obsah

Nefunkční volání a internet. O2 postihl masivní výpadek

Aktualizováno

Masivní výpadek postihl ve čtvrtek dopoledne operátora O2. Lidé napříč republikou si stěžovali na nedostupnost volání, internetu, ale například i pevných linek. Problémy v síti Novinkám potvrdila mluvčí O2 Veronika Zachariášová.

Foto: Phil Noble, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle serveru Downdetector, který monitoruje dostupnost webových služeb, začali první uživatelé hlásit problémy ve čtvrtek již před 9. hodinou. Během pár desítek minut přibyly více než dvě stovky hlášení od nespokojených uživatelů.

Na výpadek začali Novinky.cz upozorňovat také samotní uživatelé. „Nefunguje skoro nic, nedá se nikam dovolat z mobilu, mimo provoz jsou i pevné linky,“ uvedl před 10. hodinou pro Novinky.cz Ondřej H. z Prahy.

„Potvrzuji České Budějovice. Také mi nefunguje nic od O2,“ prozradila Novinkám Eva B.

Na český T-Mobile útočili hackeři, potvrdil operátor

Mobil

Krátce po 10. hodině problémy přiznal také samotný operátor. „Někteří naši zákazníci se aktuálně mohou setkávat se zhoršenou dostupností mobilních i datových služeb. Na zjištění příčiny a opravě v tuto chvíli intenzivně pracují naši technici. Všem dotčeným zákazníkům se velmi omlouváme,“ uvedla pro Novinky.cz Zachariášová.

Postupné nabíhání

Ta krátce před 10:30 informovala, že služby již postupně nabíhají. Podle informací Novinek ale i v tomto čase problémy u některých zákazníků O2 stále přetrvávaly. V případě nedostupné sítě u mobilních telefonů je vhodné přístroj vypnout a opětovně zapnout, což by mohlo pomoci problémy vyřešit – přístroj se totiž pokusí opětovně přihlásit do sítě.

Co výpadek způsobilo, není v tuto chvíli jasné. „Naši technici to prověřují,“ řekla Novinkám mluvčí O2.

Foto: repro Downdetector

Mapa stížností na nedostupnost služeb od O2 (čtvrtek 17. 10. 2024 v 10:00)

Problémy napříč republikou

Výpadek se podle serveru Downdetector dotkl Prahy, Brna, Ostravy, Olomouce či Českých Budějovic. Právě rozmanitost lokalit svědčí o tom, že čtvrteční výpadek byl opravdu masivní.

Nedostupné byly ve čtvrtek okolo 10. hodiny dokonce i webové stránky operátora.

Informace o kolapsu sítě se nicméně zákazníci mohli dozvědět i z infolinky operátora: „Momentálně řešíme výpadek naší sítě. Na opravě naši technici intenzivně pracují.“

Výpadek postihl už ve středu ráno Vodafone, zákazníci se nemohli dovolat. Důvodem nedostupnosti služeb byla výměna jednoho z prvků sítě.

Foto: Novinky

Nedostupný web O2 (čtvrtek 17. 10. 2024 v 10:00)

Vodafone měl výpadek, zákazníkům pomůže restart telefonu

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám