Hlavní obsah

IFA 2024: Vzhled iPhonu 16 byl nečekaně odhalen

Berlín

V technologickém světě patrně není střeženějšího tajemství, než je každoroční premiéra nových iPhonů. Zástupci Applu drží do poslední chvíle všechny informace pod přísným embargem a pečlivě si hlídají také spolupracující firmy, aby nic neprozradily. Letos se to ale úplně nepovedlo. Výrobce krytů a ochranných skel PanzerGlass totiž na veletrhu IFA 2024 v německém Berlíně ukázal vzhled nového iPhonu 16 ještě před oficiální premiérou.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Takto by měl vypadat iPhone 16.

Článek

(od našeho zpravodaje)

Nabídka krytů patrně návštěvníky berlínského výstaviště nijak dramaticky nenadchla. Přece jen v záplavě nových technologických hraček nejde o nic přelomového. Pokud se ale u stánku PanzerGlassu na chvíli zastavíte a budete hledat kryt pro svůj telefon, s trochou štěstí narazíte na model, který je určen pro iPhone 6,3“.

Na tom by nebylo nic překvapivého, pokud si však neuvědomíte, že jablečný telefon s takovou úhlopříčkou obrazovky společnost Apple vůbec nenabízí. Současná generace iPhonů totiž nabízí úhlopříčky 6,1 a 6,7 palce. Platí to přitom pro standardní patnáctky i pro edici iPhonů 15 Pro.

Potvrzují se tak dřívější spekulace o tom, že Apple zvětší displej u svých menších modelů z 6,1 na 6,3 palce.

IFA 2024: Tablet se promění v elektronickou čtečku knih, stačí stisknout jediné tlačítko

Hardware

IFA 2024: Nové AI funkce dostanou i starší telefony od Samsungu

AI
Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Nabídka krytů PanzerGlass

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Jeden z krytů pro nové iPhony 16

Výřez pro tlačítko na boku

Když si vystavované kryty budete prohlížet déle, všimnete si další zvláštnosti. Novější modely krytů totiž mají výřez na boku, který podle všeho bude sloužit pro další tlačítko – hardwarovou spoušť fotoaparátu.

Podle dosavadních úniků má být přidání nového tlačítka jedním z hlavních vylepšení u chystaných iPhonů 16. Kryty určené pro starší modely takový výřez nemají.

PanzerGlass sice oficiálně nikde nepotvrdil, že jde o iPhony 16, a zástupci společnosti na výstavišti v Berlíně o tom nechtěli vůbec mluvit. Je ale takřka jasné, že jde o jablečné smartphony, které si odbudou premiéru až příští týden v pondělí.

Na stánku PanzerGlassu byla dokonce k vidění vizualizace telefonu, který náramně připomíná iPhony, jak je vidět v úvodu tohoto článku. Na zadní straně jsou fotoaparáty umístěny jinak než v případě aktuální generace – to je jen další díl do skládačky, že jde skutečně o iPhony, jež budou teprve představeny.

Výrobce mobilního příslušenství si patrně jen vše nachystal dopředu, aby byl na premiéru připraven. Veletrh IFA 2024 v německém Berlíně totiž probíhá až do příštího úterý, poslední den výstavy tedy bude už po premiéře nových iPhonů – ty by se totiž měly ukázat v pondělí.

On-line přenos z tiskovky Applu

Akce startuje v pondělí 9. září již tradičně od 19:00 hodin středoevropského času. Apple sice oficiálně neprozradil, co na tiskovce ukáže, podle načasování – s ohledem na předchozí premiéry – by se ale mělo jednat o nové iPhony.

Stejně jako v loňském roce se očekává příchod čtyř jablečných smartphonů. Konkrétně bychom se měli dočkat nástupců iPhonů 15, 15 Plus, 15 Pro a 15 Pro Max.

Lze předpokládat, že iPhony 16 nebudou jediným lákadlem tiskovky. V minulých letech se na tiskovce v září ukázaly kromě jablečných smartphonů například i sluchátka AirPods či chytré hodinky Apple Watch.

On-line přenos celé akce budete moci sledovat přímo na serveru Novinky.cz, kde pro čtenáře budeme připravovat také on-line reportáž s detailními informacemi o všech představených novinkách s logem nakousnutého jablka.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Apple

IFA 2024: Acer zkřížil notebook a herní konzoli. A funguje to skvěle

Hardware

Související články

Výběr článků

Načítám