Hlavní obsah

IFA 2024: Příchod iPhonu 16 prozrazuje další únik

Berlín

Letos se společnosti Apple opravdu nepodařilo uchránit informace o chystaných iPhonech 16. Poté, co Novinky.cz v pátek na veletrhu IFA objevily díky stánku s kryty vzhled chystaného jablečného smartphonu, už další výrobci příslušenství na nic nečekají. Příchod nové generace iPhonů tak v sobotu potvrzuje další únik.

Foto: repro Hanibal, Novinky

Nabídka krytu pro iPhone 16 Plus na jednom tuzemském obchodu

Článek

(od našeho zpravodaje)

Někteří tuzemští prodejci totiž již zařadili nové kryty pro chystané jablečné telefony, které si mají odbýt premiéru až příští týden v pondělí, do své nabídky. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Na něm lze dohledat ke koupi kryty od společnosti Peak Design pro iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro a 16 Pro Max. Nyní je tedy už jasné, že Apple příští týden skutečně ukáže čtyři nové smartphony.

Kryty pro nové iPhony poznáte od těch starších snadno, mají totiž výřez na boku. Ten podle všeho bude sloužit pro další tlačítko – hardwarovou spoušť fotoaparátu. Podle dosavadních úniků má být přidání nového tlačítka jedním z hlavních vylepšení u chystaných iPhonů 16. Kryty určené pro starší modely takový výřez nemají.

Foto: Seznam.cz

Nabídka krytů pro iPhony 16 na Zboží.cz

IFA 2024: Vzhled iPhonu 16 byl nečekaně odhalen

Mobil

IFA 2024: Nové AI funkce dostanou i starší telefony od Samsungu

AI

Vzhled iPhonu odhalen

Novinky.cz odhalily vzhled iPhonu 16 už v pátek na výstavišti v německém Berlíně. Na stánku společnosti PanzerGlass se totiž nacházel kryt, který byl určen pro Phone 6,3“. Na tom by nebylo nic překvapivého, pokud si však neuvědomíte, že jablečný telefon s takovou úhlopříčkou obrazovky společnost Apple vůbec nenabízí.

Současná generace iPhonů totiž nabízí úhlopříčky 6,1 a 6,7 palce. Platí to přitom pro standardní patnáctky i pro edici iPhonů 15 Pro. Potvrzují se tak dřívější spekulace o tom, že Apple zvětší displej u svých menších modelů z 6,1 na 6,3 palce.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Takto by měl vypadat iPhone 16

Následně se ukázalo, že i vyobrazený telefon na reklamě PanzerGlassu je vlastně novým iPhonem. Vypadá sice podobně jako ten starý, ale na zadní straně jsou fotoaparáty umístěny jinak než v případě aktuální generace – to je jen další díl do skládačky, že jde skutečně o iPhony, jež budou teprve představeny.

Výrobce mobilního příslušenství si patrně jen vše nachystal dopředu, aby byl na premiéru připraven. Veletrh IFA 2024 v německém Berlíně totiž probíhá až do příštího úterý, poslední den výstavy tedy bude už po premiéře nových iPhonů – ty by se totiž měly ukázat v pondělí.

Velká tiskovka Applu, na které by se měly odhalit nové iPhony, startuje v pondělí 9. září od 19 hodin středoevropského času. On-line přenos celé akce budete moci sledovat přímo na serveru Novinky.cz, kde pro čtenáře budeme připravovat také on-line reportáž s detailními informacemi o všech představených novinkách s logem nakousnutého jablka.

IFA 2024: Lednička poradí, co uvařit. Domácnosti ovládne AI

AI

IFA 2024: Vypadá jako malý fotorámeček, ale je to počítač s Windows 11

Hardware

Související články

Výběr článků

Načítám