Hlavní obsah

IFA 2024: Nejtenčí a nejlehčí smartphone s ohebným displejem

Berlín

Čínský Honor přivezl do Berlína na veletrh IFA 2024 celou řadu zajímavých novinek. Tu největší pozornost však budil smartphone Magic V3, který se chlubí titulem nejlehčí a nejtenčí skládačky s ohebným displejem na světě. Prohlédněte si jej naživo v naší galerii.

Představení AI funkcí u smartphonu Honor Magic V3Video: archiv výrobce

Článek

(od našeho zpravodaje)

Smartphony s ohebným displejem se nabízejí již několik let. I když se je výrobci snaží rok od roku dělat tenčí, aby se zlepšila jejich ergonomie, zatím nikomu se nepodařilo to, co Honoru.

Model Magic V3 je totiž ve složeném stavu jen nepatrně tlustší než běžné smartphony. Pokud vnitřní displej ohnete jako kus papíru, bude mít telefon v pase 9,2 mm. V rozloženém stavu je to vcelku logicky poloviční hodnota.

Například iPhone 15 Pro má v pase sedm milimetrů, i když má Honor daleko sofistikovanější konstrukci kvůli integraci pantu a ohebné obrazovky, je o pouhé dva milimetry tlustší.

IFA 2024: Vzhled iPhonu 16 byl nečekaně odhalen

Mobil

IFA 2024: Tablet se promění v elektronickou čtečku knih, stačí stisknout jediné tlačítko

Hardware

Co se ukrývá uvnitř?

Mimochodem vnější obrazovka má úhlopříčku 6,43 palce. Když telefon rozložíte do režimu tabletu, obrazovka se zvětší na 7,92 palce. I když to tak na první pohled nemusí vypadat, v praxi je rozdíl mezi větší a menší obrazovkou markantní.

Vnější slouží pro běžné použití, vnitřní se pak hodí pro náročnější úkony, jako je hraní her či kancelářská práce.

Honor byl na veletrhu poměrně odvážný. Zatímco většina výrobců se snaží tajit všechny díly, které se ukrývají uvnitř jejich zařízení, aby je nemohla konkurence okopírovat, čínský výrobce na veletrhu IFA kromě samotného telefonu prezentoval i jednotlivé díly, ze kterých je složen. Některé z nich si můžete prohlédnout v galerii výše.

Patrně nejzajímavější je nový pant telefonu, který je extrémně odolný. Vyroben je ze speciálního materiálu Super Steel druhé generace, který je schopen rozdrtit klidně i žulový kámen, jak Novinky.cz ukázaly již v dřívějším článku.

Test materiálu Super Steel druhé generace pod hydraulickým lisemVideo: archiv výrobce

Láká na umělou inteligenci

Magic V3 je také prvním telefonem Honoru, který přináší nové funkce umělé inteligence (AI) v rámci navázaného partnerství s Googlem. Jak fungují v praxi, si můžete prohlédnout v úvodu tohoto článku.

Konkrétně jde o AI Eraser, který díky umělé inteligenci vymaže z pořízené fotografie libovolné osoby či objekty. Dále pak Face to Face Translation, jež promění chytrý telefon v osobního překladatele.

Třetí novinkou má být Notes Live Translation, díky čemuž bude poznámkový blok schopen automaticky překládat zaznamenanou konverzaci do textu a překládat ji do zvoleného jazyka.

IFA 2024: Nové AI funkce dostanou i starší telefony od Samsungu

AI

PŘEHLEDNĚ: Co přinesly novinářské dny na veletrhu IFA 2024

Internet a PC

Související články

Výběr článků

Načítám