Hlavní obsah

IFA 2024: Japonci přišli na způsob, jak se sprchovat v posteli

Berlín

Na veletrhu IFA 2024 jsou k vidění méně i více užitečné přístroje. Například japonská společnost Sirius přivezla do Berlína sprchu, kterou je možné používat přímo v posteli. I když se může zdát, že jde o dokonalý vynález pro lenochy, kterým se nechce z postele, ve skutečnosti jde o užitečnou zdravotní pomůcku. Unikátní sprcha by měla usnadnit péči o imobilní pacienty.

Sprcha do posteleVideo: Switle Body

Článek

(od našeho zpravodaje)

Novinka se jmenuje Switle Body a samotný výrobce ji označuje jako „tělový mycí prostředek pro ošetřovatelskou péči“. Pochopitelně se tím ale nevylučuje možnost použití i pro jedince, kterým se jednoduše nechce vstávat z postele.

Primárně má ale tato sprcha sloužit jedincům, kteří se bez pečovatele nedokážou sami umýt. Unikátní sprcha dovede umýt tělo vodou tak, aby se neušpinila ani nepromočila postel, na které pacient leží.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Sprcha Switle Body

IFA 2024: Modulární televizor se naučí nové funkce. Stačí nacvaknout krabičku

Hardware

IFA 2024: Notebooky dostaly mobilní čipy, aby byly výkonnější a déle vydržely

Hardware

Speciální mýdlo

A jak to funguje v praxi? Stačí do přístroje přidat vodu z kohoutku a speciální mýdlo do příslušné nádrže. To jinými slovy znamená, že nemůžete použít libovolné tekuté mýdlo, ale je nutné využívat pro správnou funkčnost vždy to od výrobce.

Samotný přístroj má vestavěný ohřívač, takže dovede sám ohřát vodu na ideální teplotu v rozmezí 38 a 42 °C. „To snižuje čas a zátěž potřebnou pro pečovatele na přípravu,“ pochvalovali si přímo na výstavišti v Berlíně zástupci společnosti Sirius.

„V podstatě stačí jen stisknout tlačítko napájení a začít sprchovat,“ popsali snadnost použití, když Novinkám demonstrovali funkčnost zařízení.

Sprcha je unikátní v tom, že využívá vodní tryskací mechanismus Switle, který zároveň zvládne po umytí konkrétní části těla vcucnout veškerou vodu do odpadní nádobky. Neukápne při tom v praxi ani kapka, jak jsme přímo na výstavišti v Berlíně vyzkoušeli.

Funguje to dokonce i v případě, kdy si myjete hlavu. Polštář zůstane suchý, i když máte delší vlasy. Je však nutné použít speciální nástavec, který je samozřejmě součástí balení.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Detailní pohled na sprchu

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Tlačítky přímo na sprše volíte, co má přesně dělat.

Jako v automyčce

Osobní sprcha do postele má hned několik režimů použití – předmytí, hlavní mytí a následně i oplachování. Trochu to připomíná volbu režimů v myčce pro automobily, ale v praxi to funguje opravdu dobře.

Samotná jednotka bez vody váží 5,5 kg, takže se s ní poměrně snadno manipuluje.

Unikátní sprcha Switle Body zamířila rovnou po premiéře do prodeje. Aktuálně je však možné koupit ji výhradně v zahraničí. Případné zájemce vyjde v přepočtu na necelých 30 000 korun.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Zařízení potřebuje speciální mycí prostředek.

PŘEHLEDNĚ: Nečekaná premiéra iPhonu 16 i AI. Co přinesl první den veletrhu IFA 2024?

Internet a PC

IFA 2024: Lednička poradí, co uvařit. Domácnosti ovládne AI

AI
Související témata:
Switle Body

Související články

Výběr článků

Načítám