Hlavní obsah

Vydejte se na cestu do minulosti s pokračováním Fantasy Life i: The Girl Who Steals Time

Studio Level-5 a Nintendo už několik let slibují další díl simulátoru života Fantasy Life. Nové pokračování by mělo konečně vyjít příští rok v dubnu a fanoušci se v něm vrátí zpět do vymyšleného světa Reveria, ale tentokrát zpátky v čase. Kromě zmíněného cestování do minulosti a zpět do přítomnosti se hráči mohou opět těšit na budování vlastního města, tvorbu postavy avatara a také odhalování tajemství samotného ostrova.

Upoutávka na hru FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals TimeVideo: archiv tvůrců

Článek

V původní hře se svět Reveria skládá ze tří zemí – Castele, Port Puerto a Al Maajik, které obklopují hory a pláně. Tři vládci, Erik (Castele), Olivia (Port Puerto) a Damien (Al Maajik), panují celému ostrovu a pomáhají svým občanům ve výběru z dvanácti možných povolání.

Příběh hry je postaven na poklidném životě avatara, což se hned ze začátku změní, když do jednoho z domů spadne záhadný fialový kámen. Ten spustí řetězec nepříjemných událostí předpovězených v dávném proroctví, které dostane za úkol vyšetřit právě postava hráče. Je pak už jen na něm, kam až se dostane a co všechno zažije.

Papírový Mario po 20 letech znovu ožil

Hry a herní systémy

Hra se soustředí především kolem tvorby hráčova charakteru, hlavního příběhu fantasy světa a výběru jedné z dvanácti životních tříd (povolání).

Postava pak musí plnit nejrůznější úkoly, které mu v rámci příběhu ostatní charaktery dávají, a přepínat během toho mezi všemi možnostmi povolání. Za splněné úkoly dostávají hráči tzv. body blaženosti, jež slouží k odemknutí dalších funkcí, jako je možnost rozšíření vlastního domova nebo zvětšení úložného prostoru.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals Time

Co nabízí nové pokračování?

Pokračování Fantasy Life i: The Girl Who Steals Time nabízí kromě tvorby vlastního avatara, objevování nového záhadného příběhu a setkání se staronovými postavami také cestování mezi dvěma časovými linkami, které jsou klíčové pro celý příběh.

Postava ve hře má možnost vybrat si ze čtrnácti životních tříd (navíc je umělec a farmář) oproti dvanácti v předchozích dílech. Prostřednictvím rychlé změny života mohou hráči přepínat mezi povoláními mnohem rychleji než kdy předtím a objevovat kromě světa Reveria také kontinent Ginormosia.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals Time

Nové schopnosti, jako je šplhání, plavání a ježdění na koni, umožňují ještě větší herní zážitek. Dále je také možné plánování vlastního města nebo celková obnova ostrova.

Multiplayer je ve hře také zahrnut, a hra tak zvládne připojit až čtyři hráče najednou. Nově je možné hrát pomocí rodinné kooperace ve dvou hráčích, a to se dvěma ovladači.

Hra vyjde pouze na konzoli Nintendo Switch a cena bude začínat podle nákupního rádce Zboží.cz na 1029 Kč.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry FANTASY LIFE i: The Girl Who Steals Time

„Pokémoni se zbraněmi“ míří k soudu. Nintendo žaluje tvůrce herního hitu Palworld

Hry a herní systémy
Související témata:

Výběr článků

Načítám