Hlavní obsah

Jako když jste s hráči na ledě. NHL 25 bruslí s umělou inteligencí

V pátek vychází další díl oblíbené hokejové simulace NHL 25. Americké studio Electronic Arts i tentokrát přináší autentický herní zážitek poháněný umělou inteligencí (AI), který ale dále vylepšuje o tři nové funkce. Hráči si tak užijí spolehlivější a přesnější pohyby hokejistů, plynulejší a reálnější animace nebo vylepšený režim bruslení.

Upoutávka na titul NHL 25Video: archiv tvůrců

Článek

Nová NHL 25 se zaměřuje především na ještě chytřejší AI, která by se měla promítnout do veškerého herního zážitku. Hráči a hráčky si budou moci poprvé vyzkoušet tzv. logický systém hratelnosti neboli ICE-Q, který je inspirovaný samotnými hvězdami z obalu hry, bratry Hughesovými.

Tato autentická hokejová inteligence slibuje až nadmíru perfektní simulátor hokeje, díky kterému byste měli mít pocit, že jste s hráči na ledě.

Ukázka ze hry NHL 25Video: archiv tvůrců

Co ICE-Q umí?

Součástí hokejové inteligence jsou tři nové funkce umožňující ještě větší kontrolu nad ledovou plochou a samotnou akcí. Kromě nové generace Vision Control (ovládání pohledu) se mohou hráči těšit na vylepšené UI (uživatelské rozhraní), nové realističtější animace a dynamické střely s důrazem na dovednosti hráčů. Tyto funkce mají podle studia EA umocnit přesnost a spolehlivost hokejových hráčů.

EA FC 24 v testu: Stejná telenovela pod hávem nového jména

Hry a herní systémy

Samotnou funkci Vision Control jsme mohli vidět už i u předchozích her. Nové zdokonalení přináší až perfektní kontrolu nad pukem, nad míru dobrý režim bruslení vylepšující reakce hokejistů, a tím větší autenticitu.

Výsledkem je plynulejší hra a větší prostor na předvídání jakékoliv akce všech hráčů.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry NHL 25

Dalším důležitým vylepšením je kompletní změna chování hokejistů a přepracování všech strategií v rámci UI. Hráči se tak mohou těšit na plynulejší a autentičtější akce na ledě a výrazně zvýšenou rychlost útoků a pohybu v útočném pásmu.

Reaktivní akce v podobě vylepšených animací a střel s důrazem na dovednosti přináší poslední z nových funkcí, které NHL 25 nabízí.

Vizuální identifikátor perfektně rozeznává spoluhráče, hokejisté v praxi do sebe tak jednoduše nenarazí – podle tvůrců doslova proplouvají vedle sebe. O akci v případě protihráčů ale nouze určitě nebude, pokud budete chtít hrát agresivně.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry NHL 25

Další vylepšení

Vývojáři nezapomněli ani na vylepšení u brankářů, osobních údajů hráče, systému tlaku nebo na klasické aktualizování soupisek. Tvůrci tedy v letošním ročníku lákají na výrazná vylepšení. Jak budou platná v praxi, ale ukážou až reakce samotných hráčů.

Cena hry začíná podle nákupního rádce Zboží.cz na 1132 Kč pro PS5 a na 1735 Kč pro Xbox Series X/S. Hra vyjde pouze na konzole PS5 a Xbox Series X/S. Uživatelé starších konzolí a PC mají tedy bohužel smůlu.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry NHL 25

Gamescom 2024: Mafia 4 už není tajemstvím, zavede nás na Sicílii

Hry a herní systémy
Související témata:

Výběr článků

Načítám