Hlavní obsah

Harry Potter znovu ožije na herních monitorech. Hogwarts Legacy dostane nový obsah

Už příští rok se máme údajně dočkat nové verze hry Hogwarts Legacy, a to ve formě Definitive Edition. Ta by měla proti původnímu titulu z roku 2023 obsahovat 10 až 15 hodin nového obsahu, příběhové questy, další vedlejší úkoly, aktivity a nové oblečení.

Foto: Archiv tvůrců

Hogwarts Legacy

Článek

Nejprve se proslýchalo, že má vyjít Director’s Cut verze hry. Vývojáři na ní měli údajně pracovat už od minulého roku. Teď novinář Tom Henderson z Insider Gamingu píše, že se Warner Bros. (WB) chystá vydat Definitive Edition.

Nebude to přitom dlouhé čekání, definitivní edice by měla vyjít nejspíše již v příštím roce.

Potěšit by přitom měla i majitele původního titulu z loňského roku. Ti za obsah navíc nebudou dle očekávání muset platit plnou cenu, ale budou moci své stávající hry upgradovat jen za 20 až 30 dolarů (500 až 800 Kč). Oficiálně však tvůrci ještě nic nepotvrdili.

Meč, kouzla a hrdinové. Fable slibuje nový začátek

Hry a herní systémy
Foto: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry Hogwarts Legacy

Herní bestseller

Původní hra Hogwarts Legacy se v roce 2023 dostala na první místo v žebříčku nejprodávanějších hitů, a to i přes pokusy o bojkot spisovatelky J. K. Rowlingové. K lednu 2024 se prodalo přes 24 milionů kopií. Je tedy logické, že Warner Bros. chce na tento úspěch navázat.

Finanční ředitel WB Discovery Gunnar Wiedenfels navíc řekl, že nový díl Hogwarts Legacy je jednou z největších priorit i přesto, že to bude trvat několik let. Warner Bros. tak chce nejspíš fanouškům zkrátit čekání tím, že vydá bonusový obsah k původní hře.

Na to, kdy definitivní edice – případně DLC – opravdu vyjde, kolik bude stát a čeho všeho se vlastně nakonec dočkáme, si budeme muset ještě chvíli počkat. Jisté ale je, že Warner Bros. něco chystá…

Foto: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry Hogwarts Legacy

O titulu Hogwarts Legacy

Hra Hogwarts Legacy je akční RPG odehrávající se v otevřeném světě Harryho Pottera. Příběh je zasazen do 19. století, tedy mnohem dříve než romány. Ve hře hrajete za postavu studenta Bradavické školy čar a kouzel, který se učí ovládat řadu předmětů a magických schopností.

Hlavní postava má moc ovládat tajemnou prastarou magii a drží klíč k starodávnému tajemství. To ohrožuje stabilitu kouzelnického světa. Hrdina se tak vydá s pomocí spolužáků a profesorů odhalit důvody oživení zapomenuté magie. Během své cesty se musí postavit těm, kteří drží její sílu.

Hogwarts Legacy je z pohledu třetí osoby, dává možnost vytvořit si postavu podle sebe a vybrat si jeden ze čtyř bradavických domů – Havraspár, Mrzimor, Nebelvír a Zmijozel.

Postava se rychle učí novým kouzlům a dovednostem. Postupně dokáže sesílat těžší kouzla, vařit lektvary, ovládat bojové schopnosti a vyvinout si svůj vlastní bojový styl. Na ten a na kouzla se hrdina během bitev spoléhá.

Kromě osvojování nových schopností a učení samotného boje hlavní hrdina navštíví několik ikonických míst z knih Harryho Pottera, naváže přátelství s ostatními postavami a profesory, naučí se létat na koštěti, může také krotit různá magická zvířata (např. jednorožce, hipogrify a thestrály) a starat se o ně.

Harrison Ford s bičem. Nový Indiana Jones zamíří na herní obrazovky

Hry a herní systémy

Výběr článků

Načítám