Hlavní obsah

Gamescom 2024 v Německu - svátek všech hráčů odstartoval

Kolín nad Rýnem

V německém Kolíně nad Rýnem ve středu oficiálně odstartoval největší světový herní veletrh Gamescom. Ten bude představovat novinky ze světa hardwaru i softwaru až do konce týdne. Nechybí ani doprovodné eventy a nouze nebude ani o cosplaye.

Foto: Jana Rodenbusch, Reuters

Veletrh Gamescom 2024 odstartoval ve středu.

Článek

Navštívit výstaviště Koelnmesse, které nabízí prostory o velikosti 284 000 m2, je možné od středy až do neděle.

Ceny lístků startují už na 9,50 eura (238 Kč), jde však o vstupné platné až na pozdní odpoledne. Celodenní vstupné případné zájemce vyjde na 29,50 eura (740 Kč), rodinná vstupenka až pro pět lidí na jeden den pak na 65 eur (1631 Kč).

Novinky.cz budou v průběhu nadcházejících dní o těch nejzajímavějších novinkách z akce informovat.

10 nejzajímavějších novinek z veletrhu MWC 2024

Mobil
Foto: Jana Rodenbusch, Reuters

Exponáty na veletrhu Gamescom 2024

Foto: Jana Rodenbusch, Reuters

Návštěvníci si mohou vyzkoušet i starší tituly.

I v Asii a Latinské Americe

Gamescom se v Kolíně nad Rýnem koná pravidelně už od roku 2009. V letech 2002 až 2008 se nicméně v Lipsku konala podobná akce zvaná Games Convention, kterou stejně jako Gamescom provozovala Německá asociace herního průmyslu, či chcete-li německy Bundesverband Interaktive Unterhaltungssoftware (BIU).

Od té doby byly představeny také odnože tohoto herního svátku Gamescom Asie a Gamescom Latam. První zmiňovaná akce se odehrává v Singapuru, druhá pak v Latinské Americe, konkrétně v Brazílii.

Foto: Jana Rodenbusch, Reuters

Návstěvníci čekají na zahájení tiskovky v rámci veletrhu Gamescom 2024.

Žádná z nich ale zatím nedosahuje takového věhlasu jako německá akce, například v Brazílii se totiž Gamescom letos v červnu konal vůbec poprvé. Zatímco německý veletrh je již zaběhnutou akcí, kterou jen v loňském roce navštívilo na 320 000 lidí. Sjelo se na ni také více než tisíc vystavovatelů z pěti desítek zemí.

Očekává se, že návštěvnost na letošní akci bude ještě větší než v předchozím roce. Tvůrci videoher i výrobci hardwaru se totiž zajímají o tuto německou akci stále častěji. Stalo se tak poté, co byl kvůli pandemii covidu-19 zrušen veletrh E3 v USA, který byl do té doby největší akcí svého druhu na světě. O zrušení veletrhu E3 se rozhodlo teprve vloni v září.

Foto: Jana Rodenbusch, Reuters

Jeden z návštěvníků testuje novou videohru na veletrhu Gamescom 2024.

Éra umělé inteligence přichází. Dozvuky největšího technologického veletrhu CES 2024

Internet a PC

Související články

Papírový Mario po 20 letech znovu ožil

Čekání je u konce. Po 20 letech od vydání původního titulu vyšel ve čtvrtek remake původní videohry Paper Mario: The Thousand-Year Door. Klasika z konzole...

Výběr článků

Načítám