Hlavní obsah

Gamescom 2024: Svět Diabla se rozroste, hráči si ale připlatí

Kolín nad Rýnem

V německém Kolíně nad Rýnem, kde právě probíhá největší herní veletrh Gamescom 2024, nám tvůrci hitu Diablo IV připomněli chystané rozšíření. Placené DLC Vessel of Hatred vyjde již letos v říjnu a svět Diabla se díky němu rozroste o nové povolání zvané Spiritborn. A také o novou příběhovou linku.

Upoutávka na DLC Diablo IV: Vessel of HatredVideo: archiv tvůrců

Článek

DLC Vessel of Hatred nás zavede do událostí, které následují přímo po hlavní kampani titulu Diablo IV. Hráči se tak vypraví do oblasti Nahantu, kterou mohou znát už z druhého dílu této herní ságy.

Zde navštíví trosky dávno zaniklého města Kurast – bývalé metropole, která je obklopena hustou džunglí. S tím souvisí i nové povolání Spiritborn, které nové DLC přináší. Postava pochází právě z džunglí a bažin kraje Nahantu, spojuje v sobě sílu i schopnosti Duchovních strážců – jaguára, gorily, orla a stonožky. V praxi by tak mělo jít o všestranné válečníky, kteří vynikají akrobatickými pohyby, ale zároveň jsou i mistry bojových umění.

Vzhledem k tomu, že finále titulu Diablo IV skončilo velkým zvratem, bude zajímavé sledovat, co dalšího dějový příběh přinese.

Foto: archiv tvůrců

Takto bude v titulu Diablo IV vypadat Spiritborn.

KVÍZ: Nejočekávanější hra roku je tady. Jak dobře znáte její svět?

Hry a herní systémy

Krvavé orgie

Ke hraní DLC je nicméně nutné vlastnit i původní hru Diablo IV, která se v tuzemských obchodech nabízí podle nákupního rádce Zboží.cz od 671 Kč. Vessel of Hatred vyjde případné zájemce na 39,99 eura, tedy v přepočtu zhruba na tisícovku.

DLC vychází v úterý 8. října pro PC, PlayStation 4 i 5 a Xbox One, Series S a X. Stejně jako v případě titulu Diablo IV tvůrci slibují doslova „krvavé orgie“. Mládeži je tak tato videohra zapovězena, je to titul určený výhradně pro dospělé.

Zapomeňte na uhlazené čaroděje, kteří by prozářili celou scénu pestrobarevnými kouzly. Tvůrci se tentokrát snažili beznaděj a temnotu vystihnout v té nejděsivější podobě. V bezpečí tak ústřední postavy nebudou ani v kostelech a neochrání je žádné modlitby.

Trailer ke hře Diablo IVVideo: archiv tvůrců

V podstatě jedinou barvou, která zatemněné scény ozvláštní, bude červená – krvavých lázní totiž slibují tvůrci přehršel. Při některých scénách se jistě hráči neubrání pocitu úzkosti a beznaděje. Vše špatné ve světě Sanctuary se zkrátka tvůrcům podařilo vystihnout dokonale, alespoň podle zveřejněné herní ukázky.

Hlavní slovo má v novém Diablu IV Mephistova dcera Lilith. Od událostí ve hře Diablo III: Reaper of Souls uplynulo několik desítek let a dcera nenávisti Lilith je odhodlaná Sanctuary opět ovládnout.

Fanoušci této temné série se mohou těšit na pět tříd postav a rozsáhlejší možnosti, jak si tento titul užít naplno.

Foto: Novinky

Ústřední postava titulu Diablo IV

Gamescom 2024: Mafia 4 už není tajemstvím, zavede nás na Sicílii

Hry a herní systémy

Související články

Výběr článků

Načítám