Hlavní obsah

Gamescom 2024: První ochutnávka z Borderlands 4

Kolín nad Rýnem

Fanoušci série Borderlands mají důvod k radosti. Po dlouhých spekulacích a únicích informací jsme se konečně dočkali oficiálního oznámení čtvrtého dílu populární střílečky. I když jsme o přípravách na Borderlands 4 věděli už dříve z oficiálních zdrojů, až nyní jsme se dočkali prvního traileru.

Upoutávka na hru Borderlands 4Video: archiv tvůrců

Článek

První ochutnávka z titulu Borderlands 4 toho ale příliš neprozrazuje, o samotné hře se toho tedy zatím moc neví. Už nyní ale tvůrci přislíbili, že čtyřka vyjde v průběhu příštího roku. Je tedy evidentní, že na další informace bychom neměli čekat příliš dlouho.

Zásadní zprávou pro mnohé fanoušky však bylo odhalení platforem, na které tento očekávaný titul zamíří. Potvrzeny byly nejen tradiční platformy jako PC, PlayStation a Xbox Series, ale především se potvrdilo, že Gearbox a 2K od začátku plánují vydání hry nejen na Epic Games Storu, ale rovnou i na Steamu.

Gamescom 2024: Na Kingdom Come Deliverance 2 si počkáme, vyjde až příští rok

Hry a herní systémy

Upoutávka na hru Borderlands 3Video: archív tvůrců

Trojka vyšla už před pěti lety

Předchozí trojka totiž byla v roce 2019 dostupná na PC exkluzivně na Epic Games Storu. Právě absence Steamu tehdy vyvolala v komunitě vlnu nespokojenosti, a proto je nynější oznámení příznivou změnou.

Borderlands se stala hodně rychle populární sérií, zatím poslední plnohodnotný díl vyšel nicméně už před pěti lety. Trojka tehdy přinesla všechny oblíbené postavy, které se objevily v minulých dílech. Nechyběl dokonce ani bláznivý robot Clap-Trap.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Borderlands 3

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Borderlands 3

I zatím poslední vydané dobrodružství je naplněné chaosem, ve kterém se zorientují jen ti nejotrlejší hráči. Samozřejmostí jsou nové světy i nepřátelé, se kterými se hráč bude potkávat jako představitel jednoho ze čtyř Vault Hunters. Každá hlavní postava přináší propracované stromy dovedností, schopností a možností přizpůsobení.

Hrát můžete na vlastní pěst proti umělé inteligenci, případně se s nejkrutější sektou v celé galaxii utkat v kooperativním módu až pro čtyři hráče. Na jedné konzoli mohou hrát sice pouze dva jedinci, ale v režimu on-line se počítá až se čtyřmi.

Borderlands 3 je v obchodech stále k mání. Podle nákupního rádce Zboží.cz se dá tento titul sehnat už za méně než 300 Kč. V prodeji se nicméně objevují také dražší edice obsahující sběratelský obsah navíc.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Borderlands 3

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Borderlands 3

Gamescom 2024: Ve Starfieldu objevíme tajemnou frakci Va'Ruun

Hry a herní systémy
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám