Hlavní obsah

Gamescom 2024: Návrat do devadesátek v Call of Duty: Black Ops 6

Kolín nad Rýnem

Na největším herním veletrhu na světě Gamescom, který v neděli končí v německém Kolíně nad Rýnem, si na své přišli také fanoušci herní série Call of Duty. Dočkali jsme se totiž nové ukázky z podtitulu Black Ops 6, který nás zavede na začátek 90. let.

Upoutávka na hru Call of Duty: Black Ops 6Video: archiv tvůrců

Článek

V devadesátkách přitom nebyl svět špionáže vůbec jednoduchý, stinnou stránku tohoto temného světa by nám měl naservírovat právě titul Call of Duty: Black Ops 6.

„Zatímco válka v Perském zálivu je středem pozornosti celého světa, do nejvyšších pater CIA pronikla temná tajná síla, která označuje každého, kdo se postaví na odpor, za zrádce,“ uvádějí nás tvůrci do děje chystaného titulu.

Gamescom 2024: První ochutnávka z Borderlands 4

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 6

Veterán Frank Woods

V něm se opět setkáme s veteránem Black Ops Frankem Woodsem, který se se svým týmem ocitá na lovu vojenské mašinerie, která je stvořila. Vyhnaní ze své agentury a země, která je kdysi oslavovala jako hrdiny.

„Zbaveni svých titulů, konexí, zbraní, techniky a spojenců jsou nuceni přejít na nekalou dráhu a spolupracovat se zločineckým podsvětím, aby zůstali o krok napřed před vlastní zkorumpovanou vládou. Udělají cokoli, aby zničili skutečné zrádce a očistili svá jména – i kdyby to znamenalo překročit stejné hranice jako jejich nepřátelé,“ popsali nečekaný vývoj tvůrci.

Je tedy evidentní, že v šestce nebude cesty zpět. Tvůrci slibují v kampani Black Ops 6 „dynamickou hratelnost od okamžiku k okamžiku, která zahrnuje různé herní prostory s velkolepými scénami a akčními momenty, loupežemi s vysokými sázkami a se špionážními aktivitami v utajení“.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 6

Multiplayer a Zombies

Tvůrci ze studií Treyarch a Raven Software zároveň lákají na novinky v multiplayeru i návrat ke kořenům v kooperativním režimu Zombies, ve kterém hráči likvidují nemrtvé na dvou zbrusu nových mapách.

„Ve hře pro více hráčů si hráči při spuštění vyzkoušejí své schopnosti na 16 nových mapách včetně 12 základních map 6 proti 6 a 4 útočných map, které lze hrát 2 proti 2 nebo 6 proti 6. Podívej se na návrat tradičnějšího systému Prestige, který je větší a přínosnější než kdykoli předtím,“ konstatovali tvůrci.

Mimochodem multiplayer si herní fandové budou moci vyzkoušet už na konci srpna v rámci bety.

Call of Duty: Black Ops 6 vyjde 25. října letošního roku, a to pro PC a konzole staré i nové generace. Seznam podporovaných platforem tedy čítá nejen PlayStation 4 a 5, ale také Xbox One, Xbox Series X a S.

Podle nákupního rádce Zboží.cz se novinka nabízí již nyní v obchodech v rámci předobjednávky za 1799 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 6

Gamescom 2024: Svět Diabla se rozroste, hráči si ale připlatí

Hry a herní systémy

Související články

Výběr článků

Načítám