Hlavní obsah

Gamescom 2024: Na Kingdom Come Deliverance 2 si počkáme, vyjde až příští rok

Kolín nad Rýnem

Krátce před letními prázdninami se tvůrci z českého Warhorse Studios chlubili, že oceňované akční RPG Kingdom Come: Deliverance dostane ještě letos druhý díl. Jak se ale ukázalo v německém Kolíně nad Rýnem na největším herním veletrhu Gamescom, nakonec si fandové budou muset na tuto novinku počkat déle. Vydání bylo odloženo až na příští rok.

Gameplay ze hry Kingdom Come Deliverance 2Video: archiv tvůrců

Článek

„Kingdom Come: Deliverance II vyjde ještě letos na PC, PlayStation 5 a Xbox Series S|X ještě letos s českým dabingem a českými titulky,“ chlubili se tvůrci ještě zkraje června v tiskové zprávě, čímž celou herní komunitu překvapili – prakticky nikdo nečekal, že je vydání dvojky tak blízko.

Kdo se těšil, že si nadělí nový titul pod vánoční stromek, bude zklamán. Tvůrci totiž nyní oznámili, že vydání se odkládá na příští rok. Dlouhé čekání to však nebude, prodejní premiéra by se totiž podle současných plánů měla uskutečnit již 11. února 2025.

Počítá se s podporou klasických PC s Windows, ale také herních konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance II

Gamescom 2024: Ve Starfieldu objevíme tajemnou frakci Va'Ruun

Hry a herní systémy

Nebezpečná střední Evropa

Hra Kingdom Come: Deliverance II bude zasazená do krásného a nebezpečného světa střední Evropy v 15. století. Zapomeňte na draky a podobné výmysly z dětských povídaček, novinka se bude místo fantasy nesmyslů zaměřovat na realitu této doby.

Děj navazuje na události, kterými končilo první vydání. Pokud jste jej zatím nehráli, máte nejvyšší čas si doplnit znalosti. Tato hra nabízí skutečný RPG zážitek v otevřeném světě, protože hráč bude moct řešit úkoly různými způsoby, zatímco bude rozvíjet Jindřicha ze Skalice – hráčskou postavu – podle svých činů, které budou utvářet i svět kolem něj.

„Hráči se ocitnou v kroužkové zbroji Jindřicha, oddaného syna kovářského, který chce pomstít své zavražděné rodiče,“ lákají tvůrci.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance II

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance II

Velkolepé dobrodružství

Ti zároveň slibují dvojnásobně velký herní prostor v porovnání s prvním vydáním. „Hráči budou v rámci dvou map objevovat pečlivě vytvořenou středověkou krajinu a království rozervané občanskou válkou – od velkolepého hradu Trosky až po rušné hornické město Kutná Hora,“ konstatovali zástupci Warhorse Studios.

„A nástrah je zde spousta. Bojový systém Kingdom Come: Deliverance II byl přepracován, aby byl přístupnější, ale zároveň zůstává věrný své povaze – je to znázornění skutečného středověkého bojového umění od elegantního šermu po smrtící střelecké útoky, jako jsou nově přidané kuše či rané zbraně na střelný prach,“ doplnili tvůrci.

Výprava za vykoupením a pomstou v Čechách po boku Jindřicha tedy slibuje velkolepé dobrodružství.

Titul Kingdom Come: Deliverance II bude k mání v různých verzích, v obchodech se již nyní nabízí v rámci předobjednávek. Verze pro PC vyjde na 1214 Kč, distribuuje se výhradně prostřednictvím Epic Games Storu. Konzolové varianty pak startují na 1437 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Kingdom Come: Deliverance II

Upoutávka na první díl hry Kingdom Come: DeliveranceVideo: Warhorse Studios

Gamescom 2024: Mafia 4 už není tajemstvím, zavede nás na Sicílii

Hry a herní systémy

Související články

Výběr článků

Načítám