Hlavní obsah

Gamescom 2024: Mafia 4 už není tajemstvím, zavede nás na Sicílii

Kolín nad Rýnem

Už příští rok se dočkáme čtvrté hry ze série Mafia, která má české kořeny. Novinka se jmenuje Mafia: The Old Country. Tvůrci nám v německém Kolíně nad Rýnem, kde právě probíhá největší herní veletrh Gamescom, rovnou naservírovali první trailer. Už nyní je tak jasné, že děj hry se bude odehrávat na Sicílii.

Trailer ke hře Mafia: The Old CountryVideo: archiv tvůrců

Článek

„Odhalte počátky organizovaného zločinu ve hře Mafia: The Old Country, drsném mafiánském příběhu zasazeném do brutálního sicilského podsvětí,“ lákají tvůrci na nový titul, který by měl hráče zavést do roku 1900.

Rovnou i nastínili, na co se hráči mohou těšit: „Budete bojovat o přežití v této nebezpečné a nelítostné době. Akci oživí autentický realismus a bohatý příběh, kterým je kritiky uznávaná série Mafia proslulá.“

Bližší informace ale zatím prozradit nechtěli, další podrobnosti budou odhaleny až koncem letošního roku – pravděpodobně na The Game Awards v prosinci. Podle dosavadních plánů by hra měla být dostupná již v příštím roce, a to na moderních konzolích od Sony a Microsoftu, ale také na PC s Windows.

Češi prorazili ve světě už před 25 lety. Zaujali hrou Hidden and Dangerous

Hry a herní systémy

Legendární gangsterská sága

První díl dnes již legendární gangsterské ságy vyšel v roce 2002. U zrodu hry stál známý vývojář Daniel Vávra, který proslul i řadou dalších projektů.

Díky úspěchu Mafie se o brněnskou společnost začala zajímat zahraniční herní studia, a tak se začátkem roku 2008 Illusion Softworks ocitlo v rukou amerického gigantu Take-Two a přejmenovalo se na 2K Czech.

Foto: Illusion Softworks, ČTK

Záběr ze hry Mafia z roku 2002 vyvíjené brněnskou počítačovou firmou Illusion Softworks

V roce 2020 byl vydán titul Mafia: Definitive Edition. Není to jen přímý port původní hry Mafia na moderní platformy, je to věrný remake, který obohacuje klasiku z roku 2002 v každém směru. A to ať už se bavíme o grafické stránce hry ve vysokém rozlišení 4K či o originálním hudebním doprovodu s původními nahrávkami, které jsou typické pro dobu organizovaného zločinu v Americe 30. let 20. století.

Mafia: Definitive Edition vypráví příběh Tommyho Angela, tvrdě pracujícího taxikáře, který se snaží protloukat americkým městem Lost Heaven kolem roku 1930. Jedné osudové noci se Tommy nechtěně zaplete s italskou mafií, která mu ukáže život plný odměn tak vysokých, že je nedokáže ignorovat.

Za méně než 200 Kč

Stane se tak součástí brutálního světa organizovaného zločinu a vykonává kšefty pro organizaci Dona Salieriho, která válčí s krutou zločineckou rodinou Morello. Jako Tommy si budete muset udělat jméno ve zrádném podsvětí Lost Heaven, kde není všechno tak, jak se zdá – včetně toho, kdo jsou doopravdy vaši přátelé a nepřátelé.

Mafia: Definitive Edition se podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, nabízí v obchodech za méně než dvě stovky.

Upoutávka na hru Mafia – Definitive EditionVideo: archiv tvůrců

Tommy Angelo je zpět v plné síle v očekávané hře Mafia: Definitive Edition

Hry a herní systémy

Související články

Výběr článků

Načítám