Hlavní obsah

Draci a hrdinové. Série Dragon Age vyvrcholí ještě tento měsíc

Po deseti letech čekání konečně vychází další díl oblíbené RPG série Dragon Age: The Veilguard. Příběhově bude navazovat na předchozí díl s podtitulem Inquisition (2014). Společně s postavou Rooka se vrátíme do úžasného fantasy světa Thedas plného nebezpečí a nových míst, která budeme moci prozkoumat. Chybět nebude ani Solas, který je herním fandům dobře známý z předchozího dílu.

Oficiální trailer Dragon Age: The VeilguardVideo: archiv tvůrců

Článek

Série Dragon Age je známá rozmanitým a bohatým světem, který je plný propracovaných detailů. A první ukázky naznačují, že přesně na takový koktejl se můžeme těšit také v novém pokračování.

Tvůrci ze studia BioWare nicméně zdůraznili, že nejnovější hra bude skvělým vstupním bodem i pro nováčky.

Přestože zástupci herního studia zatím nepředstavili hlavní dějovou linku, z upoutávek na hru je jisté, že se vrací Solas, který se objevil už ve trojce. Ten bude podle všeho hlavním záporákem nového příběhu.

Oficiální ukázka ze hry Dragon Age: The VeilguardVideo: archiv tvůrců

300 let po Ghost of Tsushima. Povedená samurajská akce dostane pokračování

Hry a herní systémy

Temný bůh elfů a hrdina Rook

Solas je temnou postavou. Podle některých jde o starověkého boha elfů, pro jiné to je zrádce a pro další zachránce svého lidu. Z řádků výše je tedy jasné, že jeho motivy jsou nevyzpytatelné. A metody přinejmenším diskutabilní.

Hlavní postavou celé série je Rook, který se Solasovi postaví. Tvůrci z BioWaru slibují, že nové pokračování nabídne nejrozsáhlejšího tvůrce postav, díky kterému si budeme Rooka moci upravit přesně podle vlastních představ.

Jeho vývoj budeme sledovat v průběhu hry na stromu dovedností, počítá se až s 50 úrovněmi. Hrdina si bude postupně hledat i kupovat vybavení, a to včetně zbraní a doplňků.

Foto: archiv tvůrců

Solase mohou herní fandové znát už z předchozího dílu.

Foto: archiv tvůrců

Rook půjde Solasovi po krku.

Kromě vzhledu si u hlavní postavy budeme moct vybrat ze tří různých tříd (Warrior, Rogue, Mage) a ze šesti frakcí. Ty budou ovlivňovat, jakým způsobem na nás reagují ostatní postavy ve hře, poskytnou hlavnímu hrdinovi jeho životní příběh a zajistí také specifické dialogy.

V rámci frakcí také budeme moci hledat spojence při cestě za vítězstvím.

Ve hře se objeví sedm společníků. Jde o náhodné postavy, na které narazíme během jednotlivých dobrodružství. Ti následně budou Rooka provázet celým příběhem, s některými bude náš hlavní hrdina moci navázat i milostný poměr.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry Dragon Age: Veilguard

Foto: archiv tvůrců

Hlavnímu hrdinovi budou pomáhat společníci.

Svět Thedas a jeho nové části

Thedas je rozsáhlý fantasy svět plný drsné divočiny, zrádných labyrintů a třpytivých měst, nacházející se na jižní polokouli. Jde přitom o jediný známý kontinent. O dalších zemích toho moc nevíme, což dává hře jistý nádech tajemna.

V nejnovější hře se můžeme společně s hrdiny podívat hned na několik nových míst tohoto krásného světa. Samotný příběh začíná v Minrathousu, hlavním městě Tevinterského impéria, které je jedním z nejstarších měst.

Titul Veilguard nebude mít nicméně otevřený svět. Bude založený na misích a bude hodně příběhový. V průběhu hry se ale některé části více otevřou, čímž hráči získají větší možnosti. Tvůrci se přitom netají tím, že nejnovější díl bude vyvrcholením celé série.

Hra vyjde 31. října na PlayStation 5, Xbox Serie X/S a PC a cena se bude podle nákupního rádce Zboží.cz pohybovat od 1799 Kč za klasickou verzi a od 2389 Kč za deluxe edition. V rámci ní získají herní fandové navíc speciální skiny a další bonusy.

Foto: archiv tvůrců

Jedna z částí Thedasu

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry Dragon Age: The Veilguard

Série Dragon Age

Pokud je pro vás dračí série úplnou novinkou, dovolíme si připomenout předchozí tři díly: Dragon Age: Origin (2009), Dragon Age II (2011) a Dragon Age: Inquisition (2014). Rozmanitost světa u nich podtrhovala další volitelná rozšíření a doplňky ke stažení.

Jednotlivé díly jsou založeny na vlastních příbězích a uživatel hraje pokaždé za jiného protagonistu, který s předchozím hrdinou nemá nic společného. Spojuje je fantasy svět Thedas a jeho tajemství, která hráči postupně v průběhu hraní rozkrývají.

Hry jsou plné magie, duchů, démonů a samozřejmě také draků. Kromě nich je ve světě Thedas několik skupin, které hrají v příběhu a světě Dragon Age důležitou roli.

Mezi nejdůležitější patří The Chantry (jedna z hlavních náboženských organizací), Mágové, Templáři, The Grey Wardens (skupina válečníků, kteří bojují proti Darkspawn), The Antivan Crows (organizace vrahů a špionů z Antivy) a Dalish (elfové žijící kočovným životem).

Co nás čeká po smrti? Halloweenské rozšíření míří do The Sims 4

Hry a herní systémy

Výběr článků

Načítám