Hlavní obsah

Bratři, jak se patří. Mario a Luigi jsou zpět s novou videohrou

Fanoušci ikonického Maria mohou jásat. Už 7. listopadu vyjde po devíti letech další díl oblíbené herní série Mario & Luigi: Brothership. Kromě záchrany princezny Peach budeme společně s bratry plout po moři rozbitého světa Concordia, navštěvovat nejrůznější ostrovy, zápasit s nepřáteli a osvojovat si nové bojové schopnosti. Skákat a běhat bratři také nezapomenou.

Trailer ke hře Mario & Luigi: BrothershipVideo: archiv tvůrců

Článek

Arkády s postavou Maria jsou jedněmi z největších a nejznámějších klasik herního světa. Proto není žádným překvapením, že se Nintendo rozhodlo vydat další díl. Tentokrát se jedná o pokračování série Mario & Luigi, která se zaměřuje na oba bratry a jejich kooperaci.

Série se skládá z pěti dílů, přičemž Mario & Luigi: Brothership je dílem šestým. Hra je zaměřená na role-playing, ale jako jedna z mála má možnost hrát za dvě postavy zároveň. Tento hrací prvek dělá Maria & Luigiho jedinečným.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry Mario & Luigi: Brothership

Mimo domov

Příběh, jak už název napovídá, se točí kolem Maria a Luigiho. Ti se v novém dobrodružství ocitnou mimo svůj domov (Houbové království) na ostrovním systému Concordia. Plaví se na svém napůl vodním a napůl ostrovním plavidle Shipshape Island, které jim dává možnost spojit rozbité části země (ostrovy) zase dohromady.

Alternativní dimenze i převtělování. Unknown 9: Awakening otevírá nové fantasy univerzum

Hry a herní systémy

Ostrovy jsou poseté tajemnými poklady, nejrůznějšími nepřáteli a také místními obyvateli, kteří od bratrů potřebují pomoc. Postupným plavením získává dvojice instalatérů přístup k novým schopnostem, které jim usnadňují boj s náročnějšími nepřáteli.

Foto: Archiv tvůrců

Ostrov Twistee

V jednom z gameplayů můžeme vidět jednu z částí světa Concordia – ostrov Twistee. Bratři zde musí pomoct obyvatelům uspořádat slavnostní koncert. Cestou narazí na několik nepřátel nízké úrovně, jako jsou brouci, létající tvorové nebo prasata.

Kromě ostrova Twistee se hráči dostanou do zábavního parku, ekonomického centra Concordie Lottacoins nebo na nejtěžší ostrov Merrygo. Zdá se tedy, že je Concordia velmi rozmanitá, barevná a plná záhad.

Foto: Archiv tvůrců

Ostrov Merrygo

Harrison Ford s bičem. Nový Indiana Jones zamíří na herní obrazovky

Hry a herní systémy

Tahová strategie a rytmické mačkání tlačítek

Nová arkáda by stejně jako její předchůdci měla fungovat na velmi podobném herním principu skákačky s bojovými a taktickými prvky. Bratři jsou zde vyzbrojeni kladivy a klasickou schopností rozdupávat své nepřátele. O hod ohnivou koulí nebo kopání do skořápek fanoušci také nepřijdou.

Novinkou je systém zvaný Battle Plugs. Díky němu bratři mohou používat speciální útočné a obranné schopnosti, jako je například útok Kaboom vysílající tlakovou vlnu proti nepřátelům.

Foto: Archiv tvůrců

Hod ohnivou koulí ve hře Mario & Luigi: Brothership

Dalším vylepšením je mechanika Luigi Logic, která vyšle Mariova bratra řešit lehké hádanky nebo rozbíjet bedny s věcmi uvnitř. Luigi by sám měl upozorňovat na důležité předměty a tím ulehčovat hráčům průběh celé hry.

Samotné souboje jsou kombinací tahové strategie a rytmického mačkání tlačítek. Mario a Luigi mají k dispozici mnohem více pohybů než v předchozích hrách. Bratři se tak mohou spojit a používat speciální akrobatické pohyby „Bros. Moves“ zlepšující pohyb v jakémkoliv prostředí.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry Mario & Luigi: Brothership

Podle ukázek a trailerů hra zatím působí velmi nostalgickým dojmem a vrací nás tím do klasického světa Maria. Na druhou stranu nabízí nové bojové prvky, přidává příběhové volby a taktické možnosti. Tím by arkáda mohla oslovit i nové, mladší hráče, kteří původní hry neznají.

Jestli to tak ale opravdu bude, se dozvíme až 7. listopadu. Hra vyjde pouze na konzoli Nintendo Switch a cena bude podle Zboží.cz startovat na 1299 Kč.

Meč, kouzla a hrdinové. Fable slibuje nový začátek

Hry a herní systémy

Výběr článků

Načítám