Hlavní obsah

Alternativní dimenze i převtělování. Unknown 9: Awakening otevírá nové fantasy univerzum

Čekání se chýlí ke konci. Po pěti letech se už v pátek 18. října hráči konečně dočkají nové hry Unknown 9: Awakening (Bandai Namco). Autoři lákají na alternativní dimenze, rozmanitá exotická prostředí nebo zajímavý bojový systém v podobě ovládání magické energie. O lezení a skákání také nebude nouze.

Ukázka ze hry Unknown 9: AwakeningVideo: BANDAI NAMCO Europe

Článek

Příběh se odehrává v roce 1912, víc než 100 let před všemi dalšími událostmi. Točí se kolem dívky Haroon (Anya Chalotra), která se narodila jako quaestorka – někdo, kdo si je vědom prastaré síly a dokáže ji ovládat.

Hrdinka díky tomu může chodit do tajuplného vesmíru (Fold), jeho dimenzí, a dokonce s ním manipulovat. To jí například umožňuje být neviditelnou, vytvořit si štít nebo se dostat do duše lidí a tím je na chvíli ovládat.

Díky svým speciálním schopnostem se Haroon stane terčem tajné skupiny Ascendentů (Nadřazených), kteří chtějí získat tajemství Foldu pro sebe. Nadřazení chtějí změnit dějiny a díky tomu ovládnout celý svět. S vidinou pomsty a záchrany světa se Haroon rozhodne těmto temným silám postavit.

Meč, kouzla a hrdinové. Fable slibuje nový začátek

Hry a herní systémy

Z trailerů je patrné, že hra bude výrazně příběhově založena, lineárně stavěná a z pohledu třetí osoby.

Hráči budou moci chodit napříč bohatě vystavěným světem a budou zkoumat krásy písečné Mauritánie, procházet nebezpečnou indickou džunglí nebo gotickou krajinou Portugalska.

Otevřenost světa bude ale zřejmě značně omezená, naznačují první herní ukázky.

Foto: Archiv tvůrců

Hlavní hrdinku Haroon ztvárňuje herečka Anya Chalotraová, známá jako Yennefer ze seriálového Zaklínače.

Roztrhání duše jako bojový prvek

Bojový systém vypadá velmi zajímavě a bude mít hned několik forem. Hráči budou moci kombinovat tiché zabití v utajení, přímý boj pěstmi nebo použití energie Umbric (druh magie).

Díky této energii mohou blokovat střely, odvádět pozornost nepřátel, obnovit si část svého zdraví nebo roztrhat duši na kusy. Nejzajímavější schopností je ale možnost vtělit se do svých nepřátel a převzít kontrolu nad jejich duší. To dává hráči další možnosti herního stylu a zajímavější průběh celé hry.

Během hry si navíc hráči mohou osvojit další dovednosti ze stromu schopností. To jim postupně zlepší ovládání Umbric energie.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry Unknown 9: Awakening

Draci a hrdinové. Série Dragon Age vyvrcholí ještě tento měsíc

Hry a herní systémy

Začátek většího univerza

Hra by sama o sobě měla být teprve začátkem většího fantasy univerza. To by se mělo skládat ze knih Genesis, komiksů Torment, podcastu Out of Sight a později dalších her.

Unknown 9: Awakening podle některých hráčů působí dojmem méně graficky náročné hry, o čemž svědčí fakt, že je i pro starší konzole. Podle některých také připomíná Uncharted nebo Tomb Raider, a to prostředím i formou hraní. To může být naopak bonusem pro fanoušky těchto her. Jestli hra taková opravdu bude, si ale hráči musí zjistit sami.

Jak bylo uvedeno již výše, hra vyjde 18. října pro PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Cena bude podle nákupního rádce Zboží.cz startovat na 1299 Kč.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázka ze hry Unknown 9: Awakening

Harrison Ford s bičem. Nový Indiana Jones zamíří na herní obrazovky

Hry a herní systémy

Výběr článků

Načítám