Hlavní obsah

300 let po Ghost of Tsushima. Povedená samurajská akce dostane pokračování

Už příští rok by mělo vyjít pokračování veleúspěšné hry Ghost of Tsushima. Ponese název Ghost of Yōtei a odehrávat se bude více než 300 let po předchozím dílu. Hrdinka Atsu nás bude provádět po novém japonském regionu Hokkaido, hráči by přitom měli mít větší kontrolu nad jejími volbami a také samotným příběhem.

Oznamovací trailer hry Ghost of YōteiVideo: PlayStation Česko

Článek

Hned na úvod se sluší zmínit, že někteří fanoušci budou překvapení – možná dokonce i zklamaní. Ghost of Yōtei je totiž pouze tematickým pokračováním, nikoliv přímým navázáním na předchozí hru.

Nejedná se tedy o druhý díl Ghost of Tsushima, jak si někteří hráči přáli. Tento titul si ale zachovává podle tvůrců základní pilíře, kterými jsou „hraní za potulného válečníka ve feudálním Japonsku, možnost zkoumání světa vlastním tempem a zdůraznění jeho krásy v podobě neskutečné vizuální kvality“.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázky ze hry Ghost of Yōtei

Mimo japonskou nadvládu

Příběh se odehrává v 17. století, konkrétně v roce 1603, tedy více než 300 let po událostech z Ghost of Tsushima. Hráči se společně s hrdinkou Atsu budou moci ponořit do japonského regionu Hokkaido, který se v tomto roce nacházel mimo japonskou nadvládu a pokrývaly ho rozlehlé pastviny, zasněžené tundry a nekonečné pláně.

Předobjednávky PlayStationu 5 Pro odstartovaly. Půjde opět o nedostatkové zboží?

Hry a herní systémy

Region byl také samozřejmě plný nebezpečí, proti němuž bude muset hrdinka ve hře bojovat.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázky ze hry Ghost of Yōtei

Hra, jak se zdá, klade velký důraz na horu Jótei, která se objevuje v úvodním traileru hned několikrát. Patrně půjde o hlavní dějiště připravovaného titulu. To koneckonců napovídá také samotný název hry Ghost of Yōtei.

Připomeňme, že předchozí titul Ghost of Tsushima se jmenoval také podle regionu, ve kterém se děj této hry odehrával.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázky ze hry Ghost of Yōtei

Atsu a spojenci

Postava Atsu je novým Ghostem. Studio si chtělo zachovat koncept ducha jako v první hře, ale zároveň přinést něco nového a opět zajímavého. Na rozdíl od Jina Sakaie z Ghost of Tsushima to vypadá, že hrdinka Atsu bude rónin – samuraj bez pána, jenž putuje z místa na místo.

Své cíle si pečlivě vybírá a loví, což může také naznačovat příběh s tématem pomsty a možné vazby na psance.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázky ze hry Ghost of Yōtei

Hrdinka také bude mít kromě samurajského meče přístup k raným střelným zbraním, což bude jistě pro hráče velmi zajímavá změna proti původní hře, kde prim hrály jednoznačně přesné zásahy perfektně nabroušeného ostří.

Trailer navíc dává tušit, že Atsu nebude sama. Kromě koně by mohla mít i dalšího společníka v podobě vlka. Ten se v ukázce objevuje hned dvakrát a v jedné ze scén to vypadá, že hrdinka a vlk spolupracují a jdou za stejným cílem.

Na to, jestli to tak opravdu bude, si ale budeme muset ještě chvíli počkat. Tvůrci zatím oficiálně nic nepotvrdili.

RECENZE: Seznamte se s novým maskotem PlayStationu. Astro Bot pobaví všechny generace

Internet a PC

Noví protivníci

Kdo přesně bude proti hlavní hrdince bojovat, sice nevíme, ale je určitě jasné, že Mongolové to tentokrát nebudou. Hra se odehrává až po rozpadnutí Mongolské říše, o 339 let později.

Tvůrci dali jasně najevo, že se chtějí od předchozího dílu oprostit – minimálně příběhově. Možné tedy je, že hrdinka bude jako rónin bojovat proti dalším samurajům bez pána nebo jako psanec proti korupci.

Foto: Archiv tvůrců

Ukázky ze hry Ghost of Yōtei

Hra vyjde během roku 2025, a to exkluzivně na PlayStation 5. Tvůrci přislíbili, že nám v nadcházejících měsících budou dávkovat postupně další informace, aby nám čekání zkrátili.

Gamescom 2024: Do PlayStationu 5 uložíme až 200 her. Nový disk je ale dražší než herní konzole

Hardware
Související témata:

Výběr článků

Načítám