Hlavní obsah

Rozdíly v cenách jsou propastné. Nejlepší sluchátka od Applu zlevnila o tisíce

Pokud uvažujete o nákupu AirPods Max – nejlepších chytrých sluchátek od Applu –, měli byste zbystřit. Rozdíly v cenách jsou totiž na tuzemském trhu propastné. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Představení sluchátek Apple AirPods MaxVideo: archiv výrobce

Článek

Sluchátka AirPods Max si odbyla premiéru již v roce 2020, nástupce ale doposud nebyl představen, a tak tento model stále reprezentuje to nejlepší v nabídce společnosti Apple.

Pokročilého věku sluchátek si jsou vědomi patrně i zástupci amerického technologického gigantu, a tak svou vlajkovou loď v průběhu let zlevnili. Původně se totiž AirPods Max nabízela na tuzemském trhu za 16 490 Kč, aktuálně jsou v oficiálním obchodě Applu k mání za 14 490 Kč.

Foto: archiv výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archiv výrobce

Apple AirPods Max

Nejsou a nebudou. Prodejci stahují nejlepší sluchátka od Applu z nabídky

Hardware

To ale nebrání některým českým prodejcům nabízet AirPods Max za citelně vyšší cenu. Podle Zboží.cz mají některé obchody sluchátka naceněná na více než 16 000 Kč.

Při výběru je tedy nutné dávat velký pozor, protože ceny totožného modelu startují v neoficiální distribuci podle Zboží.cz už na 12 545 Kč. Proti nejdražší nabídce je tedy možné ušetřit skoro čtyři tisíce korun.

Jedním dechem se ale sluší dodat, že cena se liší podle barevné varianty. Nejlevnější je na českém trhu aktuálně růžové provedení. Za bílou nebo černou verzi si připlatíte u nejlevnější nabídky zhruba dvě stovky.

Co umí?

Svou konstrukcí jsou sluchátka AirPods Max opravdu unikátní, jde o symfonii minimalistického designu s citem pro detail. Klenba hlavového mostu je vyrobena z prodyšné tkané síťoviny, rovnoměrně rozkládá hmotnost sluchátek a snižuje tlak na hlavu, kostra je pak zhotovena z nerezové oceli, ramena jsou samozřejmě teleskopická. Náušníky jsou potaženy speciální textilní síťovinou, takže při poslechu podle Applu doléhají na pokožku jako měkké polštářky.

Po straně sluchátek je korunka Digital Crown, kterou je možné ovládat hlasitost, přeskakovat skladby či přijímat hovory. Vypadá mimochodem úplně stejně jako u chytrých hodinek Apple Watch.

Lákadlem je i „vysoce věrná reprodukce zvuku s aktivním potlačováním hluku“. Sluchátka mají podle Applu velký frekvenční rozsah, mohutné basy, přesné středy, průzračné výšky a zcela minimální zkreslení.

K jakémukoliv zařízení se zmíněná sluchátka připojují také prostřednictvím technologie Bluetooth 5.0. Výdrž činí 20 hodin.

Foto: archiv výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archiv výrobce

Apple AirPods Max

Na umělou inteligenci lákají už i sluchátka

Hardware
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám