Hlavní obsah

IFA 2024: Vypadá jako malý fotorámeček, ale je to počítač s Windows 11

Berlín

Na největším evropském veletrhu spotřební a výpočetní techniky IFA 2024, který aktuálně probíhá v německém Berlíně, nechyběly samozřejmě ani nové počítače. Na velmi zajímavý kousek jsme narazili na stánku asijské společnosti NST, šlo totiž o jednu z nejkompaktnějších all-in-one sestav na celém výstavišti. V podstatě není o moc větší než běžné fotorámečky.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Vše pracuje pod Windows 11.

Článek

(od našeho zpravodaje)

Výhody all-in-one počítačů jsou nesporné. Díky umístění jednotlivých součástek do displeje nehyzdí okolí stolu žádná krabice navíc – tedy samotná počítačová sestava. To je i případ modelu NST ANP 09, jehož součástky se ukrývají v těle se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou.

Ta má mimochodem rozlišení 1280 × 800 pixelů. Volba standardu Full HD či ještě vyššího rozlišení by na takto malé obrazovce nedávala příliš smysl, zobrazovaný text je už tak velmi drobný, ale zároveň dostatečně ostrý.

IFA 2024: Mobilní příslušenství v hlavní roli. Česká stopa na největším evropském IT veletrhu

Mobil

IFA 2024: Nothing svému jménu nedostál, v Berlíně ukázal vylepšený smartphone

Mobil

Počítač je poháněn procesorem Intel N100, který má k dispozici 16 GB operační paměti. Vestavěné úložiště dosahuje kapacity 128 GB. S těmito součástkami funguje počítač poměrně svižně, i když na hry a náročnější úkony není stavěný. Primárně má sloužit na multimédia a jednoduchou kancelářskou práci.

Není bez zajímavosti, že stroj má i vlastní akumulátor s kapacitou 7600 mAh. Fungovat tedy může klidně i bez elektrické zásuvky. Díky šetrnému procesoru by se přitom výdrž měla pohybovat v řádu několika hodin.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Vzadu se nachází výklopný stojánek.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

All-in-one sestava od NST

Hledá se kupec

Cenu výrobce na berlínském výstavišti neprozradil. Společnost NST se totiž nechystá nový počítač prodávat pod vlastní značkou. Jde o jednoho z mnoha asijských výrobců, kteří pouze na veletrhu hledají partnery, kterým nabídnou své výrobní kapacity.

IFA 2024 v praxi není jen o představování nových produktů velkých nadnárodních firem, ale také o navazování nových obchodních partnerství. Nejčastěji asijští výrobci hledají značky, pod kterými by mohli svá zařízení vyrábět.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Konektorová výbava je poměrně bohatá.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Parametry kompaktní sestavy

Typicky může jít o velké prodejce elektroniky, kteří chtějí daný počítač nabídnout pod vlastní značkou. Jednoduše na něj umístí své logo a nakoupí celé lodní kontejnery počítačů postavených na míru od společnosti NST.

Není tedy vyloučeno, že za pár měsíců narazíme na tuto miniaturní all-in-one sestavu na pultech obchodů pod úplně jinou značkou.

Koneckonců na stánku NST bylo k vidění daleko více počítačů – například notebooky, které se také mohou objevit v prodeji pod úplně jinou značkou.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Společnost NST lákala i na notebooky a další počítače.

IFA 2024: Vzhled iPhonu 16 byl nečekaně odhalen

Mobil

IFA 2024: Nejtenčí a nejlehčí smartphone s ohebným displejem

Mobil
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám