Hlavní obsah

IFA 2024: Acer zkřížil notebook a herní konzoli. A funguje to skvěle

Berlín

Možnost kombinovat funkce různých zařízení lákala výrobce odjakživa a někdy z toho vzniknou skvělá řešení - například jen málokdo dnes pokukuje po tiskárně, která nemá integrovaný skener. Zaujmout dalším mixem technologií se nyní snaží společnost Acer, která na veletrhu IFA 2024 v německé metropoli Berlíně představila Project DualPlay – jde o křížence mezi notebookem a herní konzolí.

Představení konceptu notebooku Predator DualPlay od AceruVideo: archiv výrobce

Článek

(od našeho zpravodaje)

Zatím rozhodně nemusíte kontrolovat stav svého účtu, abyste se dozvěděli, zda máte na koupi Projectu DualPlay dostatek peněz. Na výstavišti v Berlíně Acer ukázal pouhý koncept, kterým chce demonstrovat možnosti současných technologií.

Zda se vůbec někdy novinka objeví v prodeji, není zatím jasné, přestože na výstavišti je prezentován již funkční výrobek, který si bude moci i široká veřejnost od pátku na výstavišti Messe Berlin vyzkoušet.

IFA 2024: Honor nevydržel čekat. Novou skládačku s AI ukázal s předstihem

Mobil

V rámci novinářských dnů, které ve středu a čtvrtek před oficiálním startem veletrhu IFA 2024 v Berlíně probíhají, zástupci společnosti uvedli, že se s novinkou „zaměřují na posouvání hranic tradičních herních notebooků“.

„Cílem je propojit různé způsoby hraní v jednom výkonném zařízení, které osloví jak náročné hráče, tak i ty, kteří preferují společné hraní s přáteli na konzolích,“ uvedli zástupci Aceru na akci v Berlíně.

Foto: archiv výrobce

Project DualPlay od Aceru

Dostatek výkonu i pro nejnovější hry

Základem celého křížence je herní notebook řady Predator, který si nezadá s těmi nejvýkonnějšími stroji na trhu. I když přesné parametry u konceptu zástupci společnosti neprozradili, měl by bez problému zvládnout všechny AAA tituly při plných detailech. To jinými slovy znamená, že hráči bez jakéhokoliv omezení budou moci hrát i nejnovější hry.

Oproti tradičním herním laptopům se však novinka liší velkým touchpadem – tedy dotykovou plochou nahrazující u laptopů klasickou myš. V tomto případě ale nejde o pouhé polohovací zařízení. Touchpad je odnímatelný a slouží v podstatě jako bezdrátový ovladač.

Vyjmout ho je velmi jednoduché díky chytrému systému s elektromagnetickým dokem. Stačí pouhý dotek a ovladač je připraven k použití.

Součástí jsou i dva výsuvné reproduktory o výkonu 5 wattů, které se ukrývají po stranách notebooku. Ty se automaticky aktivují a dodají hráčům pocit prostorového zvuku. Zdá se to jako pouhý detail, nicméně v praxi přidává na intenzitě zážitku a umožňuje hráčům se plně ponořit do světa jejich oblíbených her.

Project DualPlay navíc otevírá dveře i pro více hráčů najednou. Ať už se jedná o dynamické FPS střílečky, on-line souboje v rámci multiplayer režimu, nebo třeba populární bojovky typu Capcom Street Fighter 6. Notebook se díky odnímatelnému ovladači přizpůsobí různým herním stylům a situacím.

Ovladač lze totiž rozdělit na dva samostatné joysticky, což ocení zejména fanoušci her pro dva hráče, kteří si mohou užít souboje přímo proti sobě na jednom zařízení.

Foto: archiv výrobce

Project DualPlay od Aceru

360stupňové RGB osvětlení

Project DualPlay je vybaven 360stupňovým RGB osvětlením, které lze přizpůsobit dle vkusu hráče. Barevné osvětlení nejenže pokrývá klávesnici a rámečky obrazovky, ale rozšiřuje se i na touchpad a zadní stranu zařízení, čímž vytváří působivou světelnou show.

Osvětlení je navíc synchronizováno s joystickem odnímatelného ovladače, což ve výsledku vytváří velmi zajímavý vizuální efekt.

Podle zájmu na výstavišti lze usuzovat, že koncept velmi zaujal. A to je první krok k tomu, aby se Acer rozhoupal k rozjetí sériové výroby… Zatím ale není nic potvrzeno, hráčům tak nezbývá než doufat.

IFA 2024: Od disket k SSD. Verbatim mění logo

Internet a PC

Související články

IFA 2024: Od disket k SSD. Verbatim mění logo

Značku Verbatim si většina tuzemských uživatelů vybaví v souvislosti s érou disket a CD nosičů, byť tento výrobce má mnohem bohatší historii – však se také...

Výběr článků

Načítám