Hlavní obsah

Dodací lhůty nových iPadů se zkracují

Zájem o nové iPady Air a Pro byl tak obrovský, že společnosti Apple trvalo více než měsíc, než byla schopna uspokojit některé objednávky. Nyní se ale situace již zklidňuje, dodací lhůty se zkracují. Většinu objednávek je tak americký technologický gigant schopen vyřídit během června.

Představení iPadu Pro od Applu (2024) Video: archiv výrobce

Článek

Na trhu tak vznikla poměrně zajímavá situace. U nových iPadů jsou totiž nyní kratší dodací lhůty než před týdnem. U většiny modelů Apple sliboval minulý týden v pátek dodání mezi 12. až 19. červnem, aktuálně je to ale mezi 4. a 11. červnem, tedy prakticky o týden dříve.

Kratší dodací lhůty jsou i ve chvíli, kdy si objednáte nějakou specialitu, jako jsou například iPady Pro se sklem s nanotexturou. Dodací lhůta byla ještě minulý týden v pátek mezi 3. a 11. červencem, aktuálně je to mezi 25. červnem a 2. červencem.

Nejlepší iPad Pro vyjde na 79 tisíc. Dostal nový displej a rychlejší čip

Hardware
Foto: repro apple.cz

V minulém týdnu Apple uváděl, že iPad Air dodá v polovině června.

Foto: repro Apple

Aktuálně jsou dodací lhůty iPadu Air o týden kratší.

V českých obchodech je možné některé modely sehnat běžně skladem. Pokud ale zatoužíte například po modelech s větší kapacitou úložiště, zpravidla narazíte. Většinou jsou totiž u tuzemských prodejců vyprodané a doba dodání je neznámá.

Dodací lhůty uvedené výše se týkají výhradně oficiálního internetového obchodu Applu.

Foto: repro apple.cz

Na některé konfigurace se ještě v minulém týdnu čekalo až do července.

Foto: repro Apple

Aktuálně zvládne Apple dodat nový iPad Pro za kratší dobu.

Vrcholné provedení za 78 990 Kč

Základ nabídky tvoří v případě iPadu Pro vždy 256GB kapacita úložiště s wi-fi konektivitou. Za 11palcovou variantu případní zájemci zaplatí 29 990 Kč, 13palcová verze pak vyjde o deset tisíc korun dráž, tedy na 39 990 Kč.

Obě uvedené ceny přitom skutečně platí pro základní provedení, připlatit si je možné za 5G konektivitu a větší paměť. Vedle 256GB varianty jsou totiž k mání ještě modely s úložištěm o velikosti 512 GB, 1 TB a 2 TB. Nejlepší provedení případné zájemce vyjde na 78 990 Kč u 13palcové verze a na 68 990 Kč v případě 11palcového provedení.

Dražší tablet byste na pultech obchodů hledali marně. Například konkurenční Lenovo nabízí za podobné sumy už notebook s ohebným displejem, kde část displeje může sloužit jako virtuální klávesnice.

Foto: archiv výrobce

Apple iPad Pro (2024)

Foto: archiv výrobce

Apple iPad Pro (2024)

Levnější iPad Air

Atraktivnější cenu nabídnou modely z řady Air. Ty jsou letos vůbec poprvé k mání také ve dvou velikostech. Zástupci Applu se totiž netajili na slavnostní premiéře tím, že u iPadu Pro se těší 13palcové provedení velké popularitě.

A to je patrně hlavní důvod, proč se letos rozhodli nabídnout dvě totožné velikosti uživatelům také v případě iPadu Air. Stejně jako v případě dražšího bratříčka se slůvkem Pro v názvu jsou tedy k mání modely s úhlopříčkami 11 a 13 palců.

Ceny 11palcového iPadu Air startují na 17 990 Kč, v případě 13palcové varianty pak na 23 990 Kč. V obou případech je přitom řeč o wi-fi modelu se základní 128GB pamětí. K mání je i celá škála barev – modrá, fialová, hvězdně bílá a vesmírně šedá.

Apple samozřejmě nabízí také verze s 5G konektivitou a větší pamětí, konkrétně s úložištěm o velikosti 256 GB, 512 GB a 1 TB. Cena nejvybavenějšího iPadu Air s 13palcovou obrazovkou se tak může vyšplhat až na 43 490 Kč. Ceny jsou tedy výrazně nižší než v případě špičkových iPadů Pro.

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air (2024)

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air (2024)

Stejný vzhled, ale dvě velikosti. Nový iPad Air má citelně vyšší výkon

Hardware
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám