Hlavní obsah

Co ukáže Apple příští měsíc? Ve hře je i chytrý prsten

Společnost Apple tradičně odhaluje během září novinky pro předvánoční sezonu. Letos však americký technologický gigant pozvánky na akci ještě nerozeslal, a tak zatím není jasné, kdy přesně akce bude. Přesto se internet již plní spekulacemi o tom, co bude k vidění. Ve hře je údajně i chytrý prsten.

Foto: ChatGPT / DALL-E, Novinky

Některé vizualizace počítají s malým displejem.

Článek

O příchodu Apple Ringu, jak se zatím novince neoficiálně říká, se rozpovídal již dříve reportér Bloombergu Mark Gurman. Ten nejčastěji píše o technologických novinkách a údajně se měl nyní dostat k plánům na vydání nových produktů, kde se o chytrém prstenu s logem nakousnutého jablka píše.

Příliš mnoho se toho ale o novince zatím neví. Gurmanův zdroj nicméně uvedl, že Apple na prstenu údajně pracuje již několik let. Navzdory tomu není jasné, zda se nové nositelné elektroniky od tohoto výrobce dočkáme ještě v letošním roce.

Apple to myslí s vlastními čipy vážně, zamluvil si většinu výrobních kapacit

Hardware

Americký technologický gigant si totiž má dávat velký pozor na to, aby se s chytrým prstenem nespálil. V uplynulých měsících ale prý měly probíhat průzkumy, zda by lidé takovou novinku vůbec koupili – samozřejmě v utajení a nejspíše pod úplně jinou značkou.

Vedení jablečné společnosti patrně také vyčkává, jak se na trhu bude dařit konkurenci. I podle kritiky uživatelů stávajících modelů totiž budou následně ladit svůj produkt tak, aby s ním zaujali co nejvíce jedinců.

Otazník zatím visí nad tím, jak by novinka mohla vypadat. Přesně takovou otázku jsme položili chatovacímu systému ChatGPT-4, jehož součástí je také obrázkový generátor DALL-E. Výsledek, který si můžete prohlédnout v galerii níže, je více než zajímavý.

Apple chystá vlastní chytrý prsten

Hardware

Co umějí chytré prsteny

Chytré prsteny dovedou zpravidla monitorovat základní zdravotní funkce a zároveň i sportovní aktivity, podobně jako chytré hodinky. Jsou ale kompaktnější a snadněji se nosí. Zatímco chytré hodinky většina z nás nenosí neustále, v případě prstenů je situace jiná – už jen díky tomu, že vydrží pracovat na jedno nabití klidně i celý týden, nosí je lidé pořád.

Jedním z největších hráčů na trhu je v současnosti finská společnost Oura. Její model Oura Ring Heritage se nabízí za 299 USD (6700 Kč). Případní zájemci ale musí počítat s tím, že se neobejdou bez předplatného cloudových služeb. Bez nich totiž nebudou mít přístup k naměřeným údajům, každý měsíc vyjde na šest dolarů (135 Kč).

Změnit tento zažitý koncept se snaží RingConn Smart Ring, který se nabízí za 279 USD (6300 Kč). Společnost RingConn si totiž neúčtuje vůbec nic navíc. Tento prsten jsme zkraje roku vyzkoušeli na veletrhu CES 2024 v americkém Las Vegas.

Vlastní chytrý prsten už ukázala také společnost Samsung, ta však zatím nepočítá s prodejem v Česku.

RingConn Smart Ring na veletrhu CES 2024Video: archiv výrobce

Foto: archiv výrobce

Oura Ring Heritage

MWC 2024: Samsung není jediný, vlastní chytrý prsten chystá také Honor

Hardware

Související články

Apple chystá vlastní chytrý prsten

Vedení společnosti Apple se zatím snaží držet všechny informace pod pokličkou, na internetu se ale již množí spekulace o tom, že americký technologický gigant...

Výběr článků

Načítám