Článek
(od našeho zpravodaje)
„Současný Model P, který byl navržen jak pro kulinářské nadšence, tak pro každodenní uživatele, dosahuje výsledků v kvalitě pizzerie, a to hned při prvním pokusu díky inovativnímu designu a pokynům pro vaření přímo v aplikaci,“ vyzdvihli přednosti novinky zástupci výrobce na veletrhu CES 2025.
Právě obslužná aplikace je podle tvůrců klíčem k dokonalým výsledkům, obsahuje totiž speciální kalkulačku k sestavení dokonalé pizzy. Můžete si v ní nastavit přesně podle svých preferencí množství omáčky, sýra, a dokonce i tloušťku těsta. Na základě těchto údajů pak trouba automaticky přizpůsobí čas a teplotu.
Snadno si tak můžete nastavit, zda se má pizza podobat spíše neapolskému nebo newyorskému stylu. Nechybí dokonce ani speciální režim pro mražené polotovary. U nich byste měli dosáhnout s pizza pecí podle výrobce také lepších výsledků, než kdybyste přípravu svěřili obyčejné troubě, jak bývá zvykem. Přednastavených režimů je k dispozici dohromady pět.
CES 2025: Observatoř do kapsy. Seestar promění mobil v dalekohled
Nedopečení a převaření už nehrozí
„Nedopečení a převaření může být velkým problémem u většiny pecí na pizzu, protože soustřeďují teplo do jedné malé oblasti. Konstrukce modelu P zajišťuje rovnoměrné teplo a využívá patentovaný algoritmus pro cyklování energie, čímž eliminuje potřebu otevírat dvířka nebo otáčet pizzu,“ vyzdvihli zástupci výrobce přednosti novinky.
Pec je velmi výkonná, rozpálit se dovede až na 454 °C. Například neapolskou pizzu tak díky tomu budete mít připravenou za pouhé dvě minuty. „Novinka je až třikrát účinnější než plynové trouby, což snižuje dopad na životní prostředí a provozní náklady,“ zdůraznil výrobce.
Model P od Current Backyard je přitom možné využít uvnitř i venku. S mobilním telefonem může trouba komunikovat prostřednictvím bezdrátových standardů WiFi a Bluetooth.
Na pultech obchodů se chytrá pec na pizzu objeví během druhého čtvrtletí letošního roku. Cena byla výrobcem stanovena na 599 dolarů (14,5 tisíce korun).