Hlavní obsah

Rekordní nákup nebude. Izraelci dali Googlu košem

S cenovkou 23 miliard dolarů (534 miliard korun) to měla být historicky největší akvizice amerického technologického giganta Alphabet, který je mateřskou společností firmy Google. Izraelský startup v oblasti kybernetické bezpečnosti Wiz ale jednání ukončil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Generální ředitel Wiz Assaf Rappaport podle agentury Reuters uvedl, že společnost se nyní zaměří na vstup na burzu, jak původně plánovala, a dosažení pravidelných ročních výnosů ve výši kolem miliardy dolarů.

Jednání s Alphabetem s Wiz měla být podle Reuters už v pokročilé fázi. Nabízená částka ohodnocovala izraelskou firmu na téměř dvojnásobek toho, na kolik byla ceněna v květnu. Tehdy získala financování ve výši miliardy dolarů a hodnota firmy byla vyčíslena na 12 miliard dolarů.

Matka Googlu plánuje největší akvizici ve své historii

Ekonomika

Wiz poskytuje cloudová řešení kybernetické bezpečnosti, která pomáhají společnostem identifikovat a odstraňovat kritická rizika na cloudových platformách poháněných umělou inteligencí.

Neúspěch je druhou ránou pro Alphabet v oblasti fúzí a akvizic v poslední době poté, co se objevily zprávy o rozhodnutí ustoupit od dohody se společností HubSpot, která se zabývá on-line marketingem.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám