Hlavní obsah

„Mezinárodní den modrých obrazovek.“ Vtipálci si utahují z globálního IT výpadku

Zatímco IT administrátoři mají plné ruce práce s obnovováním milionů počítačů, které zkolabovaly po aktualizaci bezpečnostního softwaru od firmy Crowdstrike, vtipálci jsou na sociálních sítích k nezastavení. Globální kolaps IT systémů se snaží „přežít“ s humorem. Podívejte se na ty nejlepší vtípky.

Foto: Shonal Ganguly, ČTK/AP

Modré obrazovky smrti na letišti v indickém Dillí

Článek

Dnešek by se podle některých ohlasů měl slavit jako mezinárodní den modrých obrazovek. Další neskrývají své nadšení z toho, že díky výpadku se jim prodloužil víkend, protože dostali volno v práci.

Podnikavci už začali připravovat dokonce i upomínkové předměty. Jak by se vám líbilo třeba triko s obrazovkou modré smrti?

Vincent Flibustier tvrdí, že měl dneska v Crowdstriku první pracovní den. A vlastně nemusel dělat vůbec nic…

Crowdstrike – společnost, kvůli níž zkolaboval IT svět

Bezpečnost

Zajímavě vypadají příspěvky, ve kterých se modrá obrazovka smrti změnila k nepoznání. V jednom z příspěvků například ani samotný počítač vlastně neví, co se děje a proč se neustále dokola restartuje.

„Zkoušeli jste to vypnout a zapnout?“ tuhle ajťáckou otázku zná snad každý. Co ale dělat, když se počítač restartuje 15krát a stále to nepomůže?

První to vypadalo, že za globální IT výpadek může Microsoft, ale ten v tom byl vlastně nevinně. A Crowdstrike jen potichu procházel okolo, aby si ho nikdo nevšiml.

Největší radost z výpadku měli pravděpodobně majitelé strojů s operačními systémy Apple macOS či Linux. Těch se totiž kolaps IT světa prakticky nedotkl – pokud tedy neuvízli někde na letišti kvůli nefunkčním počítačům s Windows.

Důležité je ale neztrácet úsměv, jak už dávno ví i Buzz Rakeťák z filmu Příběh hraček. Nebo že by za všechno mohl Homer Simpson?

Napadlo vás vůbec, kdo ve společnosti Crowdstrike pracuje? Jak vypadá ta osoba, která se rozhodla vytáhnout zásuvku a vypnout celý svět?

Ale humor stranou, je jasné, že pracovníci této kyberbezpečnostní společnosti musí mít plné ruce práce! Zmodralo totiž dokonce i Las Vegas!

Po kolapsu se každý počítač musí opravit ručně. Jsou jich miliony

Bezpečnost

Související články

Výběr článků

Načítám