Hlavní obsah

FBI se do mobilu Trumpova atentátníka nabourala pomocí izraelské technologie

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) pronikl do mobilu Thomase Matthewa Crookse, který v sobotu na předvolebním mítinku v Pensylvánii postřelil exprezidenta Donalda Trumpa, s využitím izraelské technologie, informují listy The Washington Post (WP) a The Times of Israel (ToI).

Foto: Profimedia.cz

Mobilní telefony v centru izraelské firmy Cellebrite na archivním snímku. Ilustrační foto

Článek

U Crooksova těla byl nalezen jeho mobil, do kterého se FBI nabourala ve snaze určit motiv. Ten dosud zůstává neobjasněný.

Prolomení bezpečnosti telefonu mohlo vyšetřovatelům trvat týdny, nebo dokonce měsíce, izraelská technologie firmy Cellebrite jim ale umožnila dostat se do telefonu za 40 minut, píše ToI.

Podle listu WP šlo o poměrně nový model telefonu, jehož zabezpečení je těžší obejít. Podle zdrojů amerického deníku telefon záhadu ohledně motivu nevyřešil, ale poskytlo to vyšetřovatelům vodítka ohledně toho, na co by se měli dále zaměřit.

Atentát na Trumpa vyhnal cenu bitcoinu vzhůru

Internet a PC

Odstřelovač atentátníka zastřelil

Útočník v sobotu střílel ze střechy na Trumpově předvolebním setkání s podporovateli v nedalekém městě Butler. K atentátu Crooks použil útočnou pušku, kterou o 11 let dříve legálně koupil jeho otec.

Exprezidenta střelec zasáhl do pravého ucha. Odstřelovač americké tajné služby Crookse na místě zastřelil.

Trump atentát přežil se zraněním ucha, jeden divák zahynul a další dva byli zraněni. Střelce zneškodnili agenti tajné služby. Republikáni na svém sjezdu v pondělí oficiálně potvrdili Trumpa jako svého kandidáta do listopadových prezidentských voleb.

FOTO: Pokus o atentát na Trumpa zaznamenali fotografové vteřinu po vteřině

Amerika

Související články

Výběr článků

Načítám