Hlavní obsah

O Miss AI se rozhodne příští týden. Těchto 10 krásek je ve hře

Organizátoři historicky první Miss AI po měsících čekání prozradili, kdy proběhne vyhlášení největších krásek vytvořených umělou inteligencí. Stát by se tak mělo již příští týden. Upozornila na to webová verze amerického časopisu Time. Prohlédněte si deset krásek, které se probojovaly do finále.

Foto: repro Miss AI

Krásky, které se probojovaly do finále Miss AI

Článek

První Miss AI byla vyhlášena už v dubnu. Původně se přitom počítalo s tím, že finále se dočkáme zkraje května. Zájem ze strany tvůrců ale překvapil i samotné organizátory – přihlášených modelů bylo tolik, že se vyhlášení výsledků několikrát posunulo.

Začátkem června tvůrci alespoň odhalili deset krásek, které se probojovaly z více než 1500 do nejužšího výběru. I když mezi soutěžícími mohli být klidně i muži, nakonec jsou všechny finalistky ženy. Z této desítky pak odborná porota vybere tři vítězky.

Pobláznil svět sexy modelkou, pak zmizel. Teď se AI tvůrce opět ozval

AI

Kdy přesně slavnostní vyhlášení proběhne, už nyní také víme. Časopisu Time totiž organizátoři prozradili, že slavnostní ceremonie s vyhlášením výsledků proběhne v pondělí 8. července. Vzhledem k časovému posunu se ale tuzemští uživatelé dozvědí výsledky pravděpodobně až během úterý 9. července.

Abyste si čekání na slavnostní vyhlášení zkrátili, můžete si již nyní prohlédnout všechny krásky, které se probojovaly do finále:

Kenza Layli (Maroko)

Olivia C (Portugalsko)

Anne Kerdi (Francie)

Zara Shatavari (Indie)

Aiyana Rainbow (Rumunsko)

Lalina (Francie)

Seren Ay (Turecko)

Asena Ilik (Turecko)

Eliza Khan (Bangladéš)

Ailya Lou (Brazílie)

Nejde jen o vzhled

Podle organizátorů z World AI Creator Awards (WAICAs) má první Miss AI spojovat tradiční pojetí krásy se světem tvůrců umělé inteligence.

Pravidla pro přihlášení nicméně byla poměrně přísná. Vygenerovat jednu fotku a běžet soutěžit o tisíce dolarů možné nebylo, dívky generované prostřednictvím umělé inteligence totiž musejí skutečně žít svůj virtuální život. Musejí mít tedy profil na sociálních sítích, jako je například Instagram, kde pravidelně přidávají obsah a komunikují s fanoušky.

AI nám odhaluje, jak fungují jazykové modely

AI

Organizátoři tvrdí, že kromě krásy se budou v hodnocení Miss AI zaměřovat na použité technologie či vliv virtuální dívky na sítích. Vedle kreativity a důrazu na detaily tedy budou při hodnocení hrát roli také další aspekty, například interakce tvůrců s fanoušky na sociálních sítích. Hodnotit se tedy nebudou jen AI výtvory, ale také komplexní práce autorů.

Ve hře jsou velké peníze

O vítězích bude rozhodovat odborná porota. V ní je anonymní tvůrce modelky Emily Pellegrini společně s dalším anonymním digitálním tvůrcem, který stojí za virtuální modelkou Aitanou Lopez. Dále pak estetická odbornice a autorka Sally-Ann Fawcettová a Andrew Bloch, vlastník médií, PR manažer a podnikatel.

Ceny si odnesou tvůrci, jejichž virtuální krásky se umístí na prvních třech místech. Vedle hotovosti dostanou i tisíce dolarů na propagaci či mentorský program. Konkrétně první místo získá ceny v hodnotě 13 000 dolarů (296 770 Kč), v hotovosti autor dostane ale jen 5000 dolarů (114 140 Kč).

Přesně v takové sumě dostane všechny ceny virtuální kráska na druhém místě, tedy 5000 dolarů (114 140 Kč). Třetí vítěz si pak odnese ceny za 2000 dolarů (45 660 Kč).

Foto: repro Miss AI

Soutěží se o hodnotné ceny

Foto: repro Miss AI

Porotci v Miss AI

Sexy krásky zaplavily první Miss AI. Vyhlášení výsledků se odsouvá

AI

Související články

Výběr článků

Načítám