Hlavní obsah

Nevydělávají jen na jedné krásce. Tvůrci Miss AI mají celý tým

Letos v létě jsme se dočkali vůbec první Miss AI, ve které soutěžily o přízeň odborné poroty umělé modelky z různých koutů světa. Hlavním pravidlem bylo, že všechny musely být vytvořené umělou inteligencí (AI). Vítězkou se stala Kenza Layli. Její tvůrci nyní prozradili, že nevydělávají pouze na jedné krásce, ale mají doslova celý AI tým.

Generátor umělé inteligence pro tvářeVideo: repro Instagram (kenza.layli)

Článek

Historicky vůbec první Miss AI vyhrála Kenza Layli z Maroka. Z více než 1500 přihlášených modelek ji vybrala odborná porota, jak Novinky.cz informovaly již dříve.

Tato umělá kráska má na svém účtu na Instagramu více než 210 000 sledujících. Je jasné, že virtuální modelka vydělává tvůrcům nemalé peníze, i když přesnou částku nikdy neprozradili.

Miss AI zná vítězky. První místo získala kráska z Maroka

AI

Tvůrci ze studia Phoenix AI se však pochlubili tím, že nevydělávají pouze na jediné modelce. Spravují údajně 12 různých profilů, na kterých se prezentují modelky různých národností. Samozřejmě žádná z nich neexistuje, jde o výtvory umělé inteligence, jejichž hlavním úkolem je bavit fanoušky na sociálních sítích – a pochopitelně vydělávat tvůrcům peníze.

„Každá postava je důkazem rozmanitosti a síly technologie a přináší jedinečné kulturní perspektivy z jejich zemí,“ prohlásili tvůrci s tím, že jednotlivé profily „představují inovaci a jednotu napříč arabským a africkým světem“.

Tři vítězky

Modelky vytvořené umělou inteligencí se dostaly do středu pozornosti před pár měsíci, kdy byla vyhlášena první Miss AI. Jak bylo uvedeno výše, Kenza Layli získala první místo. Hned za ní skončila Viva Lalina z Francie. „Elegantní vibrace s nádechem svůdnosti. Miluji cestování!“ láká fanoušky druhá nejkrásnější virtuální modelka roku 2024 na Instagramu.

Trojlístek výherkyň uzavírá Olivia C z Portugalska. Tvůrci prostřednictvím této virtuální postavy na Instagramu odhalují především krásy této slunné země na Pyrenejském poloostrově.

Foto: repro Miss AI

Tři vítězkyně Miss AI

Na světě je 10 000 AI modelek

Organizátoři Miss AI již dříve sdělili, že do klání se přihlásilo 1500 tvůrců. To je přitom jen zlomek skutečného počtu jimi stvořených AI modelek.

„Odhadujeme, že na celém světě je kolem 10 000 tvůrců, kteří se prezentují na sociálních sítích především krásnými křivkami a vydělávají na tom peníze,“ řekl Will Monange, spoluzakladatel společnosti Fanvue. Právě ta Miss AI organizuje.

Poznat realitu od profilů vytvořených umělou inteligencí přitom není vůbec jednoduché. Někteří tvůrci sice poctivě v biu informují o tom, že jde o výtvor AI, jiní však své virtuální modelky vydávají za reálné osoby.

Propracovaný příběh

Jak velký byznys AI modelky představují, prozradil zkraje letošního roku tvůrce, který stvořil Emily Pellegrini – 23letou krásku, jež pobláznila Instagram. I když vůbec neexistuje, vydělala mu nejrůznějšími spolupracemi za pouhých šest týdnů 10 tisíc dolarů, tedy v přepočtu bezmála čtvrt milionu korun.

Bylo to přitom ještě v začátcích v loňském roce, kdy sledujících nebylo na profilu tolik. Není těžké si domyslet, že jedinci stojící za populárnějšími AI modelkami si hravě přijdou během jediného roku na milionové částky.

Bavíme se nicméně o propracovanějších modelech, tvůrci totiž často vytvářejí okolo AI modelek promyšlený příběh, který dokresluje prakticky dokonalý virtuální život. A jak už bylo zmíněno, řada z nich ani neprozrazuje, že krásky ve skutečnosti neexistují a že jde o výplod umělé inteligence.

Pobláznil svět sexy modelkou, pak zmizel. Teď se AI tvůrce opět ozval

AI

Související články

Výběr článků

Načítám