Hlavní obsah

Miss AI zná vítězky. První místo získala kráska z Maroka

Historicky vůbec první Miss AI vyhrála Kenza Layli z Maroka. Z více než 1500 přihlášených modelek ji vybrala odborná porota. Jak již samotný název napovídá, účastnit se této soutěže krásy mohly pouze modelky vytvořené umělou inteligencí (AI), které mohou příznivci obdivovat výhradně na sociálních sítích.

Foto: repro Instagram

Kenza Layli, vítězka Miss AI

Článek

„Získali jsme první místo na historicky první Miss AI, a to navzdory globální konkurenci. Toto ocenění je poctou veškerému našemu úsilí v oblasti umělé inteligence a reprezentaci Maroka v této neuvěřitelné soutěži,“ neskrývali tvůrci virtuální modelky své nadšení na Instagramu.

Právě na této platformě se Kenza Layli prezentuje jako „první marocká virtuální postava vyvinutá umělou inteligencí“. Tvůrci se přitom netají tím, že souběžně s Kenzou vyvíjejí také další AI modelky, historicky první miss AI tak má na Instagramu už dvě další sestry.

Svůj profil má Kenza také na Tiktoku. Vedle realisticky vyhlížejících fotek na Instagramu tak fanoušci mohou tento výtvor umělé inteligence sledovat také formou videí.

Foto: repro Miss AI

Tři vítězkyně Miss AI

Kenza Layli (Maroko)

Neexistují, přesto vydělávají miliony. Na webu je 10 000 AI krásek

AI

Francie i Portugalsko

Druhé místo obsadila Viva Lalina z Francie. „Elegantní vibrace s nádechem svůdnosti. Miluji cestování!“ láká fanoušky druhá nejkrásnější virtuální modelka roku 2024 na Instagramu.

Trojlístek výherců uzavírá Olivia C z Portugalska. Tvůrci prostřednictvím této virtuální postavy na Instagramu odhalují především krásy této slunné země na Pyrenejském poloostrově.

Vítězové si odnesli hodnotné ceny. Vedle hotovosti dostali navíc i tisíce dolarů na propagaci či mentorský program. Konkrétně první místo získalo ceny v hodnotě 13 000 dolarů (296 770 Kč), v hotovosti autor dostal ale jen 5000 dolarů (114 140 Kč).

Přesně v takové sumě dostala všechny ceny virtuální kráska na druhém místě, tedy 5000 dolarů (114 140 Kč). Třetí vítěz si pak odnesl ceny za 2000 dolarů (45 660 Kč).

Lalina (Francie)

Olivia C (Portugalsko)

Nešlo jen o krásu

První Miss AI byla vyhlášena už v dubnu. Původně se přitom počítalo s tím, že finále se dočkáme už zkraje května. Zájem ze strany tvůrců ale překvapil i samotné organizátory – přihlášených modelů bylo tolik, že se vyhlášení výsledků několikrát posunulo.

Níže si můžete prohlédnout zbylé krásky, které se z více než 1500 AI modelek probojovaly až do samotného finále. I když mezi soutěžícími mohli být klidně i muži, nakonec byly všechny finalistky ženy.

Pravidla pro přihlášení nicméně byla poměrně přísná. Vygenerovat jednu fotku a běžet soutěžit o tisíce dolarů možné nebylo, dívky generované prostřednictvím umělé inteligence totiž musejí skutečně žít svůj virtuální život. Musejí mít tedy profil na sociálních sítích, jako je například Instagram, kde pravidelně přidávají obsah a komunikují s fanoušky.

Organizátoři tvrdí, že kromě krásy se v hodnocení miss AI zaměřili na použité technologie či vliv virtuální dívky na sítích. Vedle kreativity a důrazu na detaily tedy při hodnocení hrály roli také další aspekty, například interakce tvůrců s fanoušky na sociálních sítích.

O vítězích rozhodla odborná porota. V ní byl anonymní tvůrce modelky Emily Pellegrini společně s dalším anonymním digitálním tvůrcem, který stojí za virtuální modelkou Aitanou Lopez. Dále pak estetická odbornice a autorka Sally-Ann Fawcettová a Andrew Bloch, vlastník médií, PR manažer a podnikatel.

Anne Kerdi (Francie)

Zara Shatavari (Indie)

Aiyana Rainbow (Rumunsko)

Seren Ay (Turecko)

Asena Ilik (Turecko)

Eliza Khan (Bangladéš)

Ailya Lou (Brazílie)

Sexy krásky zaplavily první Miss AI. Vyhlášení výsledků se odsouvá

AI

Související články

Výběr článků

Načítám