Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
500 g kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky | 2 sušené nebo i čerstvé limetové listy |
400 ml kokosového mléka | 1 šálek mini lilků (lze nahradit mraženým hráškem) |
1 lžíce zelené kari pasty | 1 hrst čerstvého koriandru |
1 střední cibule | 1 hrst thajské bazalky (můžete nahradit klasickou bazalkou a trochou máty) |
2 stroužky česneku | 1 zelená chilli paprička |
2 lžíce rybí omáčky | limetková šťáva podle chuti |
1 lžíce třtinového cukru | rýže k podávání |
POSTUP:
- Na oleji (ideálně ve woku) restujte zelenou kari pastu asi dvě minuty, dokud se nerozvoní. Do pánve přidejte nakrájené kuřecí maso a promíchejte ho s kari pastou, aby se maso obalilo chutěmi.
- Smažte zhruba čtyři minuty. Do pánve nalijte kokosové mléko, přidejte malé lilky nebo hrášek, limetové listy, na měsíčky nakrájenou cibuli a drcený česnek.
- Nechte vše zvolna dusit asi 10 minut. Přidejte všechny ostatní ingredience kromě koriandru a bazalky a ještě chvíli duste.
- Čerstvé lístky koriandru a thajské bazalky přijdou do kari až těsně před podáváním. Kari podávejte s vařenou rýží.
TIP: Pokud nemáte k dispozici thajskou bazalku, můžete ji nahradit klasickou bazalkou a trochou máty.
Recept na dýňové risotto
Recepty