Hlavní obsah

Tipy na romantickou večeři ve dvou

Novinky, Alena Kolaříková
4:26
4:26

Poslechněte si tento článek

Co může být romantičtějšího než společně strávený večer u stolu, který je plný dobrého jídla připraveného s láskou? Máme pro vás inspirativní valentýnské recepty, které se vzájemně doplňují.

Foto: Alena Kolaříková

Zamilovaná pizza

Článek

Zamilovaná pizza

INGREDIENCE
250 g mouky na pizzu (s vysokým obsahem lepku) 1 lžíce olivového oleje
120 ml vlažné vodysůl
1/4 kostky čerstvého droždí
Na náplň:
4 lžíce smetany ke šlehánímozzarella
šunka, suchá šunkarajčata nebo paprika
parmezánčerstvá rukola

POSTUP:

  1. Začněte těstem. Ideální je, když ho můžete připravit den předem a nechat pomalu kynout v lednici. Rozvine se v něm lepek a upečená pizza pak bude chutnat jako z italské pizzerie.
  2. Do mísy dejte mouku, přimíchejte lžičku soli. Do vlažné vody vmíchejte droždí a přilijte k mouce spolu s olivovým olejem. Těsto důkladně propracujte. Bude krásně vláčné, hladké, jemné. Ideální je, když vám pomůže kuchyňský robot.
  3. Hotové těsto dejte hned do mísy a uložte do lednice, kde bude pomalu kynout. Druhý den těsto vyndejte z lednice, nechte hodinu až dvě dokynout při pokojové teplotě. Poté ho rozválejte a roztahejte pomocí prstů do tvaru srdce. Položte na plech, který jste vyložili pečicím papírem.
  4. Pizzu potřete smetanou a obložte zvolenými surovinami podle chuti.
  5. Pečte v naplno vyhřáté troubě, dokud nejsou okraje krásně zlatavé. Ideální teplota je 230-250 °C. Pizza bude hotová za pár minut.

Pomerančový salát s fenyklem. Inspirace na lehkou večeři či přílohu

Recepty

Plněná vepřová panenka

Foto: Alena Kolaříková

Plněná vepřová panenka

INGREDIENCE
2 ks 400 g vepřové panenkysůl a pepř dle chuti
700 g čerstvého kozího sýraolivový olej
lžíce medučerstvý tymián
2 stroužky česneku
Příloha:
200 g brambor150 g cherry rajčat
pár snítek tymiánu

POSTUP:

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Vybírejte spíše menší kousky a ty ještě rozkrojte na polovinu. Než se brambory uvaří, připravte vepřovou panenku.
  2. Vepřovou panenku ostrým nožem zbavte bílých blanek, které by po upečení byly tuhé a zbytečně by kazily jemnou chuť a strukturu masa. Poté ji podélně rozřízněte tak, aby vznikl plát masa, který lze snadno potřít náplní. Ta bude v našem receptu velice jednoduchá a dodá masu šťavnatost a zajímavou chuť.
  3. Maso lehce naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Zevnitř potřete prolisovaným česnekem a rozetřete na maso čerstvý kozí sýr smíchaný s medem. Jemně posypejte čerstvým tymiánem. Zaviňte do rolády a zajistěte kuchyňským provázkem nebo párátky.
  4. Do velkého pekáče nasypejte uvařené brambory a okořeňte je tymiánem. Nahoru posaďte připravenou panenku. Zakápněte olivovým olejem a přikryjte víkem. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C, 30 až 35 minut. Po 20 minutách pečení přidejte cherry rajčata. Po upečení nechte panenku krátce odpočinout, poté ji nakrájejte na plátky.
  5. Servírujte s pečenými bramborami a cherry rajčaty.

Tip: Jak poznáte, že je maso hotové? Stlačte ho prstem v nejsilnějším místě, nemělo by být měkké, ale spíš pevné.

Recepty, kde hraje hlavní roli čokoláda

Recepty

Malinové tiramisu

Foto: Alena Kolaříková

Malinové tiramisu

INGREDIENCE
100 g mascarpone 4 cukrářské piškoty
150 ml smetany ke šlehání100 g čerstvých malin
1 až 2 lžíce cukru moučkapár kapek bílého rumu nebo mandlového likéru

POSTUP:

  1. Polovinu malin rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou. Propasírujte přes sítko, abyste odstranili semínka. Komu semínka nevadí, stačí mu maliny rozmačkané.
  2. Vyšlehejte 100 ml smetany ke šlehání do tuha.
  3. Poté jemně vmíchejte mascarpone a moučkový cukr, dokud nevznikne hladký krém.
  4. Opatrně vmíchejte rozmačkané maliny.
  5. Zbylou smetanu (50 ml) smíchejte s pár kapkami bílého rumu. Do této směsi nalámejte cukrářské piškoty a nechte je, dokud nenasají všechnu tekutinu.
  6. Připravte si dvě ozdobné skleničky nebo misky. Na dno dejte piškoty, které pak ještě lžičkou trochu rozbijte. Přikryjte je vrstvou malinového mascarpone.
  7. Dezert zakryjte potravinářskou fólií, aby neosychal, a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice, ideálně přes noc, aby se chutě propojily.
  8. Před podáváním ozdobte zbylými čerstvými malinami a podle chuti i rozdrobenými cukrářskými piškoty.

Čím potěšit ženy o svátku zamilovaných a jak navodit intimní chvilku

Sex a vztahy

Valentýnská inspirace na dárky pro muže

Sex a vztahy
Související témata:

Výběr článků

Načítám