Článek
Zamilovaná pizza
INGREDIENCE | |
---|---|
250 g mouky na pizzu (s vysokým obsahem lepku) | 1 lžíce olivového oleje |
120 ml vlažné vody | sůl |
1/4 kostky čerstvého droždí | |
Na náplň: | |
4 lžíce smetany ke šlehání | mozzarella |
šunka, suchá šunka | rajčata nebo paprika |
parmezán | čerstvá rukola |
POSTUP:
- Začněte těstem. Ideální je, když ho můžete připravit den předem a nechat pomalu kynout v lednici. Rozvine se v něm lepek a upečená pizza pak bude chutnat jako z italské pizzerie.
- Do mísy dejte mouku, přimíchejte lžičku soli. Do vlažné vody vmíchejte droždí a přilijte k mouce spolu s olivovým olejem. Těsto důkladně propracujte. Bude krásně vláčné, hladké, jemné. Ideální je, když vám pomůže kuchyňský robot.
- Hotové těsto dejte hned do mísy a uložte do lednice, kde bude pomalu kynout. Druhý den těsto vyndejte z lednice, nechte hodinu až dvě dokynout při pokojové teplotě. Poté ho rozválejte a roztahejte pomocí prstů do tvaru srdce. Položte na plech, který jste vyložili pečicím papírem.
- Pizzu potřete smetanou a obložte zvolenými surovinami podle chuti.
- Pečte v naplno vyhřáté troubě, dokud nejsou okraje krásně zlatavé. Ideální teplota je 230-250 °C. Pizza bude hotová za pár minut.
Pomerančový salát s fenyklem. Inspirace na lehkou večeři či přílohu
Recepty
![](http://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_oW_A/nO1SBfAluiUs1XlmCRzCBI/8960/recepty.jpeg?fl=cro,0,125,1800,1012%7Cres,160,,1%7Cjpg,80,,1)
Plněná vepřová panenka
![](http://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_oW_A/nO1SBfAluis55qt6CVMltN/69da/panenka-recept.jpeg?fl=cro,0,819,3277,2457%7Cres,1200,,1%7Cjpg,80,,1)
Plněná vepřová panenka
INGREDIENCE | |
---|---|
2 ks 400 g vepřové panenky | sůl a pepř dle chuti |
700 g čerstvého kozího sýra | olivový olej |
lžíce medu | čerstvý tymián |
2 stroužky česneku | |
Příloha: | |
200 g brambor | 150 g cherry rajčat |
pár snítek tymiánu |
POSTUP:
- Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Vybírejte spíše menší kousky a ty ještě rozkrojte na polovinu. Než se brambory uvaří, připravte vepřovou panenku.
- Vepřovou panenku ostrým nožem zbavte bílých blanek, které by po upečení byly tuhé a zbytečně by kazily jemnou chuť a strukturu masa. Poté ji podélně rozřízněte tak, aby vznikl plát masa, který lze snadno potřít náplní. Ta bude v našem receptu velice jednoduchá a dodá masu šťavnatost a zajímavou chuť.
- Maso lehce naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Zevnitř potřete prolisovaným česnekem a rozetřete na maso čerstvý kozí sýr smíchaný s medem. Jemně posypejte čerstvým tymiánem. Zaviňte do rolády a zajistěte kuchyňským provázkem nebo párátky.
- Do velkého pekáče nasypejte uvařené brambory a okořeňte je tymiánem. Nahoru posaďte připravenou panenku. Zakápněte olivovým olejem a přikryjte víkem. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C, 30 až 35 minut. Po 20 minutách pečení přidejte cherry rajčata. Po upečení nechte panenku krátce odpočinout, poté ji nakrájejte na plátky.
- Servírujte s pečenými bramborami a cherry rajčaty.
Tip: Jak poznáte, že je maso hotové? Stlačte ho prstem v nejsilnějším místě, nemělo by být měkké, ale spíš pevné.
Recepty, kde hraje hlavní roli čokoláda
Recepty
![](http://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_gW_0/43wb/recepty.jpeg?fl=cro,0,186,1800,1012%7Cres,160,,1%7Cjpg,80,,1)
Malinové tiramisu
![](http://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_oW_A/nO1SBfAluiCodW3r7CVMn1n/2526/tiramisu.jpeg?fl=cro,0,0,2362,2361%7Cres,1200,,1%7Cjpg,80,,1)
Malinové tiramisu
INGREDIENCE | |
---|---|
100 g mascarpone | 4 cukrářské piškoty |
150 ml smetany ke šlehání | 100 g čerstvých malin |
1 až 2 lžíce cukru moučka | pár kapek bílého rumu nebo mandlového likéru |
POSTUP:
- Polovinu malin rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou. Propasírujte přes sítko, abyste odstranili semínka. Komu semínka nevadí, stačí mu maliny rozmačkané.
- Vyšlehejte 100 ml smetany ke šlehání do tuha.
- Poté jemně vmíchejte mascarpone a moučkový cukr, dokud nevznikne hladký krém.
- Opatrně vmíchejte rozmačkané maliny.
- Zbylou smetanu (50 ml) smíchejte s pár kapkami bílého rumu. Do této směsi nalámejte cukrářské piškoty a nechte je, dokud nenasají všechnu tekutinu.
- Připravte si dvě ozdobné skleničky nebo misky. Na dno dejte piškoty, které pak ještě lžičkou trochu rozbijte. Přikryjte je vrstvou malinového mascarpone.
- Dezert zakryjte potravinářskou fólií, aby neosychal, a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice, ideálně přes noc, aby se chutě propojily.
- Před podáváním ozdobte zbylými čerstvými malinami a podle chuti i rozdrobenými cukrářskými piškoty.
Čím potěšit ženy o svátku zamilovaných a jak navodit intimní chvilku
Sex a vztahy
![](http://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_oV_A/kPUxiQtb51lxZTTRCH1Ng7/f505/valentyn-inspirace.jpeg?fl=cro,0,3,1400,787%7Cres,160,,1%7Cjpg,80,,1)
Valentýnská inspirace na dárky pro muže
Sex a vztahy
![](http://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_oV_A/nBfmXBAU3CE4jgScCH1Ug4/1b66/valentyn-inspirace.jpeg?fl=cro,0,6,1400,787%7Cres,160,,1%7Cjpg,80,,1)