Článek
Nakládané okurky do lednice
Takto naložené okurky vydrží v lednici asi tři až čtyři týdny, takže budete mít dostatek času je zužitkovat.
INGREDIENCE |
---|
1 šálek plátků okurek |
¾ šálku horké vody |
¾ šálku jablečného octa |
2 lžičky soli |
2 lžičky cukru |
2 polévkové lžíce čerstvého kopru |
POSTUP:
- V misce smíchejte horkou vodu, jablečný ocet, sůl a cukr, dokud se úplně nerozpustí. Zálivku nechte vychladnout.
- Plátky okurky vložte do velké sklenice s dostatečným prostorem nahoře. Posypte čerstvým koprem a zalijte nálevem.
- Nádobu uzavřete víčkem a protřepejte, aby se ingredience důkladně propojily.
- Uchovejte v lednici 3 až 4 týdny.
Tzatziki
INGREDIENCE | |
---|---|
500 g bílého jogurtu řeckého typu | máta |
1 salátová okurka | citron |
1 polévková lžíce kopru | pepř |
3 stroužky česneku | sůl |
3 polévkové lžíce olivového oleje |
POSTUP:
- Jogurt dejte do mísy.
- Okurku oloupejte a nahrubo nastrouhejte na struhadle a vymačkejte.
- Následně okurku spolu s nasekaným koprem, mátou, česnekem, lžící citronové šťávy a olejem vmíchejte do jogurtu.
- Podle chuti opepřete a osolte.
- Podávejte ozdobené bylinkami, případně s půlkou citronu na dochucení.
Jednoduché a chutné recepty ze sezonních surovin
Recepty

Okurková margarita

Okurková margarita
INGREDIENCE |
---|
led |
4 cl tequily |
1,5 cl láku na okurky (lze využít zbytek láku z předchozího receptu) |
1,5 cl čerstvě vymačkané limetkové šťávy |
1 cl Triple Sec (jemně nahořklý pomerančový likér, např. Cointreau) |
2 lžičky cukru |
1 až 2 plátky okurek na ozdobu |
pár kapek chilli omáčky (volitelné) |
POSTUP:
- Dejte všechny přísady do koktejlového šejkru a pořádně protřepejte.
- Přeceďte margaritu přes sítko do sklenice naplněné ledem.
- Ozdobte plátky okurky, případně limetky.
Tip: Pro větší chuť a texturu potřete okraj sklenice hrubou solí nebo cukrem.
Dobrá kaše dělá den. Recept na rýžovou, pohankovou, kukuřičnou a slanou
Recepty

Recepty na gril s pivem pro milovníky masa i vegetariány
Recepty
