Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
1 menší dýně hokkaido (cca 800 g) | 1 lžička mletého římského kmínu |
1 plechovka sterilované cizrny (400 g) | 1 lžička sladké papriky |
4 hrsti rukoly | šťáva z 1/2 citronu |
100 g sušených rajčat naložených v oleji | sůl a čerstvě mletý pepř |
6 lžic extra panenského olivového oleje |
POSTUP:
- Dýni hokkaido omyjte, rozkrojte a vydlabejte semínka (slupku není třeba loupat). Nakrájejte ji na menší kostky nebo měsíčky.
- Dýni dejte na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte lžící oleje, posypejte římským kmínem, sladkou paprikou, solí a pepřem. Promíchejte, aby se kousky dýně rovnoměrně obalily kořením. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20–25 minut, dokud dýně nezměkne a nezezlátne.
- Cizrnu z plechovky slijte, propláchněte studenou vodou a osušte. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a krátce cizrnu opečte (cca 5 minut), dokud není lehce křupavá. Podle chuti ji osolte a opepřete.
- Do větší mísy dejte upečenou dýni, opečenou cizrnu, na menší kousky nakrájená sušená rajčata a přidejte rukolu.
- Zakápněte šťávou z citronu. Jemně promíchejte. Salát rozdělte na talíře.
TIP: Tento salát je skvělý i s opečeným kuřecím masem či grilovaným tofu. Pro větší křupavost přidejte domácí krutony. Případně místo rukoly zvolte špenát nebo polníček.
Recept na dýňové špagety
Recepty