Hlavní obsah

Recept na zeleninovou krémovou polévku

I z mála se dá vařit zdravě a chutně. Tato krémová polévka je plná zeleniny a během chladných dnů dodá tělu potřebnou dávku vitamínů. Žádná viróza pak nebude mít šanci.

Foto: Profimedia.cz

Zelená polévka

Článek
INGREDIENCE:
1 menší mladá cuketa (bez tvrdých semen) čerstvě mletý pepř
1/2 hlávky brokolice špetka nastrouhaného muškátového oříšku
2 zelené papriky sůl
1 velká cibulelžíce másla
pár lístků libečku smetana, pažitka, petrželka, bazalka k podávání
4 lžíce oleje

POSTUP:

  1. Nakrájenou cibuli orestujte zvolna v hrnci do světle zlatavé barvy. Zatímco se cibule restuje, dejte do trouby zprudka zapéct papriky. Když jim začne černat slupka, vyndejte je, nechte zapařit v mikroténovém sáčku, pak je oloupejte a odstraňte jádřinec.
  2. Cuketu nastrouhejte nahrubo. Pak ji přidejte do cibulového základu, chvilku restujte, přihoďte pečené papriky, zalijte horkou vodou a osolte. Nechte vařit deset minut a přidejte na chvilku brokolici vcelku.
  3. Jakmile brokolice změkne, jen lehce, na skus, vyndejte ji a nechte zchladit v ledové vodě. Tak zůstane zelená a nepokazí polévce ani barvu, ani chuť.
  4. Brokolici rozeberte na růžičky, vraťte je do polévky, přidejte libeček a koření a vše rozmixujte na hladký krém. Ten nechte ještě chvilku prohřát. Při podávání ozdobte jednotlivé porce smetanou a bylinkami.

TIP: Polévku dobře doplní krutony ze světlého pečiva rozpečené s tvrdým sýrem.

Recepty na výživné polévky pro zahřátí

Recepty

Výběr článků

Načítám