Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
85 g quinoy | 2 banány |
400 ml kokosového mléka | 30 g krupicového cukru |
2 hvězdičky badyánu | 30 g másla |
70 ml plnotučného mléka | 1 vanilkový lusk |
2 lžíce chia semínek | čerstvé lesní ovoce (maliny, lesní jahody, borůvky) |
2 lžíce medu | čerstvá máta nebo meduňka na ozdobu |
POSTUP:
- Do kastrolu nasypte quinou, přidejte lžíci medu, badyán a zalijte kokosovým mlékem. Vanilkový lusk podélně překrojte, vyškrábněte semínka a dejte je spolu s prázdným luskem do mléka, zamíchejte a přiveďte k varu.
- Poté plamen ztlumte a quinou za občasného míchání vařte 15 minut. Mezitím do misky nasypte chia semínka, přidejte lžíci medu a mléko. Promíchejte a nechte semínka nabobtnat.
- Po 15 minutách přidejte do kastrolu s quinoou chia semínka spolu s mlékem, v němž se namáčela. Promíchejte a vařte ještě 5 minut. Poté kastrol přikryjte poklicí a odstavte.
- Oloupané banány nakrájejte na tlustší kolečka. Posypte je cukrem a rozložte na pánev. Na mírném plameni nechte jednu stranu koleček lehce zkaramelizovat, banány otočte, přidejte máslo a pečte ne více než minutu. Banány by se měly zkaramelizovat, ale neztratit svůj tvar.
Tip: Jak podávat? Doprostřed talíře dejte čtyři lžíce vařené quinoy a vnější stranou lžíce ji rozprostřete. Na ni nepravidelně poskládejte karamelizované banány, dozdobte sezonním ovocem a bylinkami.
Recept na dýňový cheesecake s ořechy
Recepty