Hlavní obsah

Recept na tofu marinované v pomerančích

Novinky, Alena Kolaříková
1:28
1:28

Poslechněte si tento článek

Pomeranče mají právě teď nejlepší chuť. Nejsou jen symbolem svěžesti a vitaminů, je to také skvělá surovina, která dodá pokrmům jedinečnou chuť. Vyzkoušejte tofu marinované v pomerančích a sójové omáčce.

Foto: Profimedia.cz

Tofu marinované v pomerančích

Článek
INGREDIENCE
300 g tofu (pevné, přírodní nebo uzené) 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru (nebo 1 lžička sušeného)
šťáva z 1 pomeranče1 lžíce olivového oleje
2 lžíce sójové omáčkyšpetka soli a pepře
1 lžíce medu4 lžíce sezamových semínek
1 stroužek česneku (nasekaný nebo prolisovaný)

POSTUP:

  1. Tofu osušte papírovou utěrkou, aby se zbavilo přebytečné vody, a nakrájejte ho na kostky. V misce smíchejte pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, med, česnek, zázvor, olivový olej, sůl a pepř.
  2. Marinádu promíchejte, aby se všechny suroviny dobře spojily. Nakrájené tofu vložte do ploché nádoby nebo misky a zalijte marinádou tak, aby všechny kousky byly rovnoměrně pokryté. Nechte je marinovat alespoň 30 minut, ideálně však až dvě hodiny v lednici.
  3. Rozehřejte nepřilnavou pánev na středním ohni. Tofu opékejte ze všech stran dozlatova (každou stranu cca 3-4 minuty). Zbylou marinádu můžete postupně přidávat do pánve.
  4. Tofu rovnou z pánve přendejte do misky, do které jste nasypali sezamová semínka. Obalte ze všech stran. Kostičky tofu napíchejte na špejli.
  5. Jako přílohu zvolte vařenou rýži, kuskus nebo čerstvý zeleninový salát.

Recept na pečená kuřecí stehna s česnekem a cibulí

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám