Hlavní obsah

Recept na tiramisu do sklenky

Létu už sice odzvonilo, není ale nic lepšího než si dovolenou připomenout tradičním italským dezertem. Tiramisu lze připravit dle klasického italského receptu, ve kterém nesmí chybět krémový sýr mascarpone. Ozvláštnit ho můžete i sezonním ovocem.

Foto: Profimedia.cz

Tiramisu do sklenky

Článek
INGREDIENCE
250 g mascarpone 7 šálek silné kávy (nebo šálek espressa)
2 vejce 7 lžic likéru (např. amaretto nebo kávový)
50 g cukru kakaový prášek
100 g cukrářských piškotů

POSTUP:

  1. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny, přidejte mascarpone a dobře promíchejte, až vznikne hladký krém.
  2. V jiné míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a jemně vmíchejte do mascarpone směsi. Uvařte silnou kávu a nechte ji vychladnout, přidejte lžíci likéru.
  3. Skládání do skleniček: Na dno každé sklenky nalámejte piškoty. Pokapejte kávou (pozor, aby nebyly příliš promočené). Na ně navrstvěte krém. Opakujte, nakonec posypte kakaovým práškem.
  4. Skleničky dejte do lednice na 2 až 4 hodiny, aby se chutě propojily.

Tip: Mlsouni mohou proložit vrstvy nastrouhanou hořkou čokoládou. Milovníci ovoce pak mohou ozvláštnit tiramisu banánem nebo mangem.

Sladké retro recepty: na větrníky, punčák, štafetky, ořechové kostky a ovocné košíčky

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám