Článek
INGREDIENCE | |
---|---|
250 g mascarpone | 7 šálek silné kávy (nebo šálek espressa) |
2 vejce | 7 lžic likéru (např. amaretto nebo kávový) |
50 g cukru | kakaový prášek |
100 g cukrářských piškotů |
POSTUP:
- V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny, přidejte mascarpone a dobře promíchejte, až vznikne hladký krém.
- V jiné míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a jemně vmíchejte do mascarpone směsi. Uvařte silnou kávu a nechte ji vychladnout, přidejte lžíci likéru.
- Skládání do skleniček: Na dno každé sklenky nalámejte piškoty. Pokapejte kávou (pozor, aby nebyly příliš promočené). Na ně navrstvěte krém. Opakujte, nakonec posypte kakaovým práškem.
- Skleničky dejte do lednice na 2 až 4 hodiny, aby se chutě propojily.
Tip: Mlsouni mohou proložit vrstvy nastrouhanou hořkou čokoládou. Milovníci ovoce pak mohou ozvláštnit tiramisu banánem nebo mangem.
Sladké retro recepty: na větrníky, punčák, štafetky, ořechové kostky a ovocné košíčky
Recepty