Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
250 g čerstvých lesních hub | 15 g hrubozrnné hořčice |
80 g pomazánkového másla | 40 g sterilovaných okurek |
50 g másla | 10 g vlašských ořechů |
100 g nivy | sůl |
40 g jarní cibulky | pepř |
POSTUP:
- Na másle poduste nadrobno nakrájené nebo namleté houby tak, aby se vydusila tekutina, nechte je vychladit.
- Zatím si nastrouhejte nivu. Okurku a cibulku nakrájejte na malé kousky. Vše ušlehejte s pomazánkovým máslem, dochuťte hořčicí, solí, pepřem.
- Do směsi přidejte vychladnuté houby a promíchejte. Namažte na chléb a posypte ořechy.
TIP: Místo nivy můžete použít jiný sýr, výborná je i pomazánka z taveného sýru. Sýr také můžete ušlehat do pěny s běžným máslem namísto pomazánkového. Jarní cibulku lze nahradit žlutou nebo červenou cibulí. A ještě jedna výměna: skvěle chutná i pomazánka ze žampionů.