Hlavní obsah

Recept na rychlý oběd: kuskus s fazolemi

Průmyslovým spařením krupice z pšenice, ječmene nebo prosa vznikne kuskus neboli cous cous. Tradičně se používá v africké kuchyni, ale díky jeho jednoduché přípravě a skvělé chuti se rozšířil do celého světa. Jako příloha se hodí k masu i k zelenině.

Foto: Profimedia.cz

Kuskus s fazolemi

Článek
INGREDIENCE:
250 g kuskusu (v suchém stavu) 3 lžíce olivového oleje
1 červená paprika 1 lžička sladké papriky
1 žlutá paprika 500 ml zeleninového vývaru
1 cibule sůl
2 stroužky česneku jarní cibulka
200 g konzervovaných bílých fazolí (propláchnutých)

POSTUP:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli, když začne malinko chytat barvu, přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a přidejte nakrájené papriky.
  2. Posypte je sladkou paprikou, osolte a smažte dalších pět minut, dokud papriky nezměknou. Přidejte bílé fazole a vše dobře promíchejte. Nechte dusit ještě další tři minuty.
  3. Do pánve k zelenině přidejte připravený kuskus, promíchejte a posypte jarní cibulkou.

Jednoduché a velmi zdravé recepty z quinoy, kuskusu, bulguru a tarhoně

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám