Hlavní obsah

Recept na rychlou večeři: Salát z quinoy

1:09
1:09

Poslechněte si tento článek

Quinoa, která se získává z merlíku čilského, je výživově vyvážená bezlepková příloha a skvěle se hodí i do salátu, třeba na večeři. Je také oblíbená mezi vegetariány a vegany, protože je dobrým zdrojem bílkovin. Pro lepší chuť vyzkoušejte quinou vařit ve vývaru.

Foto: Profimedia.cz

Salát z quinoy

Článek
INGREDIENCE
200 g quinoy (suché) 1 hrst nasekané plocholisté petržele
1 kapie 1 hrst čerstvé máty
1 avokádo 4 lžíce olivového oleje
1/2 salátové okurky2 lžíce citronové šťávy
1/2 červené cibule1 lžička dijonské hořčice
8 cherry rajčátek

POSTUP:

  1. Quinou důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili hořkou chuť. V hrnci přiveďte k varu 400 ml vody.
  2. Přidejte quinou, snižte teplotu a vařte přikrytou asi 15 minut nebo dokud není quinoa měkká a voda se neabsorbuje. Poté ji nechte pod pokličkou vychladnout. Zatímco se quinoa vaří, nakrájejte zeleninu.
  3. Ve velké míse smíchejte vychladlou quinou se zeleninou a nasekanými bylinkami.
  4. Přidejte dresink, na který si v misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.
  5. Dobře jej promíchejte se salátem.

Recept na zdravý bezlepkový dezert s quinoou

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám