Článek
INGREDIENCE | |
---|---|
200 g quinoy (suché) | 1 hrst nasekané plocholisté petržele |
1 kapie | 1 hrst čerstvé máty |
1 avokádo | 4 lžíce olivového oleje |
1/2 salátové okurky | 2 lžíce citronové šťávy |
1/2 červené cibule | 1 lžička dijonské hořčice |
8 cherry rajčátek |
POSTUP:
- Quinou důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili hořkou chuť. V hrnci přiveďte k varu 400 ml vody.
- Přidejte quinou, snižte teplotu a vařte přikrytou asi 15 minut nebo dokud není quinoa měkká a voda se neabsorbuje. Poté ji nechte pod pokličkou vychladnout. Zatímco se quinoa vaří, nakrájejte zeleninu.
- Ve velké míse smíchejte vychladlou quinou se zeleninou a nasekanými bylinkami.
- Přidejte dresink, na který si v misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.
- Dobře jej promíchejte se salátem.
Recept na zdravý bezlepkový dezert s quinoou
Recepty