Hlavní obsah

Recept na rybí karbanátky

Zlaté listí na stromech a rybníkáři. I to je podzim. Šéfkuchař Hynek Vávra z restaurace Hliněná bašta vaří jídla, která dokazují, že poklady našich vod nemusejí skončit na stole jen jednou za rok v podobě smaženého kapra.

Foto: Jan Handrejch, Novinky

Rybí karbanátky

Článek
INGREDIENCE:
500 g rybího masa (kapr, amur) 1–2 lžíce strouhanky
1 vejce 1 lžíce oleje
2 hrsti hladkolisté petržele pepř (citronový)
1 stroužek česneku sůl
1 citron
Na trojobal:
hladká mouka strouhanka
vejce olej na smažení

POSTUP:

  1. Vykostěné maso umelte. V míse ho smíchejte se solí, rozmačkaným česnekem, vajíčkem, pepřem, nasekanou petrželkou, strouhankou, přidejte lžíci oleje a osolte.
  2. Promíchejte a vytvarujte karbanátky, které obalíte v trojobalu.
  3. Smažte v rozpáleném oleji.

TIP: Karbanátky můžete připravit také ze zbytků ryb.

Recepty z ryb: grilovaná treska, pečená makrela, gravlax a rybí karbanátky

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám