Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
6 kuřecích stehen | 3–4 větvičky čerstvého tymiánu (nebo 1 lžička sušeného) |
2 velké cibule | 3 lžíce olivového oleje |
1 citron | 100 ml kuřecího vývaru |
2 hlavičky česneku | sůl a pepř podle chuti |
100 g černých oliv bez pecky |
POSTUP:
- Předehřejte troubu na 200 °C. Kuřecí stehna omyjte, osušte a osolte z obou stran. Cibule nakrájejte na klínky, citron na plátky a česnek překrojte napůl, aniž byste ho loupali, aby hlavičky zůstaly pohromadě.
- Do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem rozložte cibuli, plátky citronu, česnekové hlavičky, olivy a větvičky tymiánu (nebo sušený tymián). Na tuto směs položte kuřecí stehna.
- Zakápněte olivovým olejem, dochuťte pepřem. Přidejte 100 ml kuřecího vývaru, aby se kuře během pečení nevysušilo.
- Pekáč přikryjte (pokud nemáte pokličku, použijte alobal) a vložte do předehřáté trouby. Pečte přikryté 40 minut, poté odkryjte a pečte ještě dalších 20 minut, aby byla kůže zlatavá a křupavá.
- Mezitím můžete stehna několikrát přelít šťávou z pekáče. Hotová stehna podávejte s pečenou směsí cibule, citronu, česneku a oliv. Jako příloha se hodí čerstvý chléb, bramborová kaše nebo pečené brambory.
Recept na zimní salát s dýní a cizrnou
Recepty