Hlavní obsah

Recept na nudličky z vepřové panenky v asijském stylu

1:54
1:54

Poslechněte si tento článek

Nudličky z vepřové panenky jsou jednoduché na přípravu a hotové do dvaceti minut. Díky marinádě bude maso šťavnaté a plné chuti. Jako přílohu zvolte rýži nebo nudle.

Foto: Profimedia.cz

Nudličky z vepřové panenky v asijském stylu

Článek
INGREDIENCE
1 vepřová panenka (cca 500 g) 2 jarní cibulky
1 větší mrkev
Na marinádu:
5cm kousek zázvoru 6 lžic sójové omáčky
3 stroužky česneku2 lžíce rýžového octa
chilli vločky (podle chuti)1 lžička krupicového cukru
2 lžíce sezamového oleje
Dokončení:
2 lžíce sezamového oleje 2 lžičky škrobu
150 ml vodysezamová semínka na posypání
2 lžíce sójové omáčky

POSTUP:

  1. Panenku nakrájejte na tenké nudličky (nebo tenké plátky). Do větší mísy nastrouhejte oloupaný zázvor, přidejte prolisovaný česnek a všechny další přísady na marinádu a dobře je promíchejte. Vložte do mísy i maso a obalte ho v marinádě. Nechte odležet a zatím si připravte zeleninu.
  2. Mrkev oloupejte a nakrájejte na opravdu tenké nudličky dlouhé asi 5–6 cm, bílou část jarní cibulky rozpulte a nakrájejte na proužky dlouhé asi jako kousky mrkve (zelenou část si odložte na zdobení).
  3. Ve větší pánvi (nebo woku) rozehřejte lžíci oleje a krátce na něm opečte nudličky mrkve. Když začne měknout a rozvoní se, vyjměte ji a odložte bokem.
  4. Do pánve přilijte lžíci oleje a vložte maso i s marinádou. Na silném plameni za stálého míchání opékejte, až se maso zatáhne a opeče dohněda ze všech stran, potrvá to asi 7–8 minut. Do menšího hrnečku nalijte vodu, přidejte sójovou omáčku a škrob a dobře promíchejte.
  5. Do pánve k opečenému masu vraťte mrkev a přidejte i bílou část cibulky. Ještě krátce promíchejte a poté do pánve vlijte i rozmíchaný škrob. Naposledy velmi rychle zamíchejte, nechte zhoustnout a odstavte.
  6. Maso servírujte s rýží, posypané sezamovými semínky a zelenou natí cibulky.

Výběr článků

Načítám