Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
4 filety čerstvé tresky (každý cca 150-200 g) | čerstvý kopr |
2 limety | sůl |
4 lžíce extra panenského olivového oleje | hrubě mletý barevný pepř |
2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky | pečicí papír |
POSTUP:
- Připravte si čtyři větší kusy pečicího papíru. Tresku omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran.
- Položte tresku do středu pečicího papíru. Na každý filet položte pár plátků česneku, plátky limety a pár kousků kopru. Zakápněte olivovým olejem (1 lžíce na každý filet).
- Pečicí papír pevně přeložte přes tresku a okraje důkladně zabalte, aby vznikl těsný balíček. Balíčky musíte těsně uzavřít, aby se při pečení vytvořila pára.
- Předehřejte troubu na 200 °C. Papiloty položte na plech a pečte přibližně 15-20 minut, v závislosti na tloušťce filetů.
- Balíčky podávejte na talíři a otevřete je těsně před konzumací, aby se uvolnila voňavá pára. Treska bude krásně jemná a šťavnatá. Podávejte například s rýží.
Recept na rybí karbanátky
Recepty