Hlavní obsah

Recept na lehkou večeři: Treska v papilotě

1:29
1:29

Poslechněte si tento článek

Treska je mořská ryba s nízkým obsahem tuku a je výborným zdrojem vitaminu B12. Pro přípravu pokrmu lze využít papiloty, což je speciální kuchařská metoda. Papilota je kapsa z alobalu nebo pečicího papíru, díky které si pokrm uchová všechny chutě.

Foto: Profimedia.cz

Treska v papilotě

Článek
INGREDIENCE:
4 filety čerstvé tresky (každý cca 150-200 g) čerstvý kopr
2 limety sůl
4 lžíce extra panenského olivového olejehrubě mletý barevný pepř
2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky pečicí papír

POSTUP:

  1. Připravte si čtyři větší kusy pečicího papíru. Tresku omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran.
  2. Položte tresku do středu pečicího papíru. Na každý filet položte pár plátků česneku, plátky limety a pár kousků kopru. Zakápněte olivovým olejem (1 lžíce na každý filet).
  3. Pečicí papír pevně přeložte přes tresku a okraje důkladně zabalte, aby vznikl těsný balíček. Balíčky musíte těsně uzavřít, aby se při pečení vytvořila pára.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C. Papiloty položte na plech a pečte přibližně 15-20 minut, v závislosti na tloušťce filetů.
  5. Balíčky podávejte na talíři a otevřete je těsně před konzumací, aby se uvolnila voňavá pára. Treska bude krásně jemná a šťavnatá. Podávejte například s rýží.

Recept na rybí karbanátky

Recepty
Související témata:

Výběr článků

Načítám