Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
2 vejce | špetka prášku do pečiva |
150 ml mléka | špetka soli |
1 lžíce krupicového cukru | 2 lžičky přepuštěného másla |
5 lžic dětské krupice | |
K podávání: | |
hrst mandlových lupínků | 2 lžíce malinového džemu |
hrst borůvek | moučkový cukr na poprášení |
POSTUP:
- Oddělte žloutky od bílků. Do mísy vlijte mléko, přidejte žloutky, cukr a krupici. Dobře prošlehejte a nechte asi 15 minut bokem, aby krupice nabobtnala. K bílkům přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh.
- Rozehřejte velkou nepřilnavou pánev a nasucho na ní krátce opečte mandlové lupínky. Až zezlátnou, dejte je stranou a pánev vytřete suchým papírovým ubrouskem.
- V pánvi nechte rozehřát lžičku přepuštěného másla a mezitím k mléčné směsi přidejte prášek do pečiva, promíchejte a poté zlehka vmíchejte i ušlehaný sníh.
- Vlijte směs na rozpálenou pánev, přiklopte a nechte zhruba 5 minut opékat. Až bude spodek opečený, trhanec pomocí obracečky otočte, přidejte ještě lžičku másla, pomocí dvou vidliček ho natrhejte na menší kousky a opečte jej i z druhé strany.
- Podávejte posypaný moučkovým cukrem, mandlovými lupínky a hrstí borůvek. Můžete přidat i lžíci džemu.
TIP: Do těsta zkuste přidat lžíci rozinek nebo sušených brusinek namočených v rumu.