Hlavní obsah

Recept na krémovou kuřecí polévku s těstovinami

Novinky, Alena Kolaříková
1:43
1:43

Poslechněte si tento článek

Comfort food, to jsou jídla, která nám dávají pocit pohody a klidu v rodinném kruhu. Polévka je pro mnohé jídlem, které v zimě zkrátka nesmí chybět. Kuřecí polévka zahřeje i v těch nejmrazivějších dnech a příjemně zasytí.

Foto: Profimedia.cz

Kuřecí polévka s těstovinami

Článek
INGREDIENCE:
2 kuřecí prsa (cca 300 g) 150 ml smetany ke šlehání
2 l vody 2 lžíce olivového oleje nebo másla
150 g menších těstovin (např. kolínka, mušličky, těstovinová rýže) 1 lžička sladké papriky
1 červená paprika, nakrájená na malé kousky špetka chilli
150 g konzervované nebo mražené kukuřice 1 lžička sušeného tymiánu
1 jemně nakrájená cibule sůl a pepř podle chuti
2 prolisované stroužky česneku čerstvá petrželka na ozdobu

Recept na zeleninovou krémovou polévku

Recepty

POSTUP:

  1. Kuřecí maso vložte do hrnce s vodou. Přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud maso nezměkne.
  2. Poté jej vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Vývar si dejte stranou. V jiném hrnci zahřejte olivový olej nebo máslo. Přidejte cibuli, česnek a restujte, dokud nezprůhlední.
  3. Poté přisypte nakrájenou červenou papriku a kukuřici a krátce orestujte. Přidejte lžičku sladké papriky, chilli a tymián. Promíchejte.
  4. Do hrnce s osmaženou zeleninou přilijte připravený kuřecí vývar. Přiveďte k varu a přisypte těstoviny. Vařte podle návodu na obalu těstovin (obvykle 8–10 minut), dokud nejsou měkké.
  5. Jakmile jsou těstoviny hotové, přimíchejte do polévky kousky kuřecího masa. Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Přiveďte polévku k varu a odstavte, již dále nevařte. Osolte a opepřete podle chuti.

TIP: Pokud je polévka příliš hustá, můžete ji zředit trochou převařené vody. Hotovou pak podávejte ozdobenou čerstvou petrželkou. Podávejte s čerstvým pečivem.

Recept na dýňovou gulášovku

Recepty
Související témata:
Krémové polévky

Výběr článků

Načítám