Článek
INGREDIENCE: | |
---|---|
2 kuřecí prsa (cca 300 g) | 150 ml smetany ke šlehání |
2 l vody | 2 lžíce olivového oleje nebo másla |
150 g menších těstovin (např. kolínka, mušličky, těstovinová rýže) | 1 lžička sladké papriky |
1 červená paprika, nakrájená na malé kousky | špetka chilli |
150 g konzervované nebo mražené kukuřice | 1 lžička sušeného tymiánu |
1 jemně nakrájená cibule | sůl a pepř podle chuti |
2 prolisované stroužky česneku | čerstvá petrželka na ozdobu |
Recept na zeleninovou krémovou polévku
Recepty
POSTUP:
- Kuřecí maso vložte do hrnce s vodou. Přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud maso nezměkne.
- Poté jej vyjměte, nechte vychladnout a nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Vývar si dejte stranou. V jiném hrnci zahřejte olivový olej nebo máslo. Přidejte cibuli, česnek a restujte, dokud nezprůhlední.
- Poté přisypte nakrájenou červenou papriku a kukuřici a krátce orestujte. Přidejte lžičku sladké papriky, chilli a tymián. Promíchejte.
- Do hrnce s osmaženou zeleninou přilijte připravený kuřecí vývar. Přiveďte k varu a přisypte těstoviny. Vařte podle návodu na obalu těstovin (obvykle 8–10 minut), dokud nejsou měkké.
- Jakmile jsou těstoviny hotové, přimíchejte do polévky kousky kuřecího masa. Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Přiveďte polévku k varu a odstavte, již dále nevařte. Osolte a opepřete podle chuti.
TIP: Pokud je polévka příliš hustá, můžete ji zředit trochou převařené vody. Hotovou pak podávejte ozdobenou čerstvou petrželkou. Podávejte s čerstvým pečivem.
Recept na dýňovou gulášovku
Recepty