Článek
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 400 g těstovin | 80 g strouhaného parmazánu |
| 250 g žampionů, nakrájených na 0,5 cm plátky | velká hrst petrželové natě, nasekané najemno |
| 4 lžíce oleje | sůl |
| 2 stroužky česneku, nasekané najemno | pepř |
| 250 ml sladké smetany 31% |
POSTUP:
- Dejte vařit vodu na těstoviny a ve větší hlubší pánvi rozpalte olej. Do pánve přidejte žampiony, osolte, opepřete a za občasného míchání je opečte dohněda.
- Poté přidejte do pánve česnek, krátce ho promíchejte v oleji a vše zalijte smetanou.
- Zmírněte plamen a nechte chvíli redukovat, až omáčka částečně zhoustne. Uvařené těstoviny sceďte a společně s trochou vody z vaření a větší částí parmazánu přidejte do pánve.
- Chvíli intenzivně míchejte a prohazujte, až bude omáčka krémová a obalí těstoviny. Nakonec vmíchejte petrželovou nať a ihned podávejte posypané zbytkem sýra.

